Tökéletes grízgaluska (daragaluska) receptje
A tökéletes grízgaluska vagy más néven daragaluska elkészítésébe sokaknak beletörik a bicskájuk. Tapasztalat is szükséges ahhoz, hogy pont jó legyen, ne essen szét, ugyanakkor ne legyen kemény sem. Olvasónk elárulja a titkot, amivel neki mindig jól sikerül a daragaluska.
Illésné Nagy Mária: “A tapasztalat mondatja velem: sokaknak nem szokott sikerülni… 😔
Néhány éve, teljesen véletlenül, egy “kertes” oldalon akadtam rá erre a receptre, kipróbáltam…..elsőre tökéletesen sikerült! 🤩
Bátran osztom meg és ajánlom figyelmetekbe!
Tökéletes grízgaluska hozzávalói
- 2 egész tojás,
- 1 csipet só,
- 1 teáskanál étolaj,
- búzadara.
Tökéletes grízgaluska elkészítése
- a tojásokat villával felverjük,
- hozzákeverjük a sót és az teáskanál étolajat,
- annyi búzadarát keverünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk,
- 1/2 – 1 óra időtartamra hűtőbe tesszük,
- ezután vizet forralunk,
- sóval ízesítjük,
- közepesen lobogó vízbe teáskanálnyi adagokat szaggatunk,
- kb. 5 percig főzzük (közben lejjebb vesszük a lángot, lassan főzzük),
- ezután beletesszük az elkészített levesbe, a végleges állagát így, állásban éri el (legalább egy fél órát még álljon a levesben, tálalás előtt).
De lehet rögtön a levesbe szaggatni, belefőzni.
Jó főzőcskézést!
Illésné Nagy Mária
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!