Tökéletes grízgaluska (daragaluska) receptje
A tökéletes grízgaluska vagy más néven daragaluska elkészítésébe sokaknak beletörik a bicskájuk. Tapasztalat is szükséges ahhoz, hogy pont jó legyen az állaga, ne essen szét, ugyanakkor ne legyen kemény sem. Olvasónk elárulja a titkot, amivel neki mindig jól sikerül a daragaluska.
A levesbetétek között igen előkelő helyet foglal el a grízgaluska vagy más néven daragaluska. Gyakran kerül a húslevesbe a legtöbbet használt cérnametélt és az ország egyes tájain népszerű király hurkája helyett.
„A tapasztalat mondatja velem: sokaknak nem szokott sikerülni… 😔
Néhány éve, teljesen véletlenül, egy „kertes” oldalon akadtam rá erre a receptre, kipróbáltam…..elsőre tökéletesen sikerült! 🤩
Bátran osztom meg és ajánlom figyelmetekbe! – ajánlotta a bevát receptet Illésné Nagy Mária.
Tökéletes grízgaluska receptje
Hozzávalók
- 2 egész tojás,
- 1 csipet só,
- 1 teáskanál étolaj,
- búzadara.
Tökéletes grízgaluska elkészítése
- a tojásokat villával felverjük,
- hozzákeverjük a sót és az teáskanál étolajat,
- annyi búzadarát keverünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk,
- 1/2 – 1 óra időtartamra hűtőbe tesszük,
- ezután vizet forralunk,
- sóval ízesítjük,
- közepesen lobogó vízbe teáskanálnyi adagokat szaggatunk,
- kb. 5 percig főzzük (közben lejjebb vesszük a lángot, lassan főzzük),
- ezután beletesszük az elkészített levesbe, a végleges állagát így, állásban éri el (legalább egy fél órát még álljon a levesben, tálalás előtt).
De lehet rögtön a levesbe szaggatni, belefőzni.
Jó főzőcskézést!
Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!