Tökéletes grízgaluska (daragaluska) receptje

A tökéletes grízgaluska vagy más néven daragaluska elkészítésébe sokaknak beletörik a bicskájuk. Tapasztalat is szükséges ahhoz, hogy pont jó legyen az állaga, ne essen szét, ugyanakkor ne legyen kemény sem. Olvasónk elárulja a titkot, amivel neki mindig jól sikerül a daragaluska.

grízgaluska (daragaluska)

A levesbetétek között igen előkelő helyet foglal el a grízgaluska vagy más néven daragaluska. Gyakran kerül a húslevesbe a legtöbbet használt cérnametélt és az ország egyes tájain népszerű király hurkája helyett.

“A tapasztalat mondatja velem: sokaknak nem szokott sikerülni… 😔
Néhány éve, teljesen véletlenül, egy “kertes” oldalon akadtam rá erre a receptre, kipróbáltam…..elsőre tökéletesen sikerült! 🤩
Bátran osztom meg és ajánlom figyelmetekbe! – ajánlotta a bevát receptet Illésné Nagy Mária.

Tökéletes grízgaluska receptje

Hozzávalók

  • 2 egész tojás,
  • 1 csipet só,
  • 1 teáskanál étolaj,
  • búzadara.

Tökéletes grízgaluska elkészítése

  •  a tojásokat villával felverjük,
  • hozzákeverjük a sót és az teáskanál étolajat,
  • annyi búzadarát keverünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk,
  • 1/2 – 1 óra időtartamra hűtőbe tesszük,
  • ezután vizet forralunk,
  • sóval ízesítjük,
  • közepesen lobogó vízbe teáskanálnyi adagokat szaggatunk,
  • kb. 5 percig főzzük (közben lejjebb vesszük a lángot, lassan főzzük),
  • ezután beletesszük az elkészített levesbe, a végleges állagát így, állásban éri el (legalább egy fél órát még álljon a levesben, tálalás előtt).

De lehet rögtön a levesbe szaggatni, belefőzni.

Jó főzőcskézést! 

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük