Tökéletes grízgaluska (daragaluska) receptje

A tökéletes grízgaluska vagy más néven daragaluska elkészítésébe sokaknak beletörik a bicskájuk. Tapasztalat is szükséges ahhoz, hogy pont jó legyen, ne essen szét, ugyanakkor ne legyen kemény sem. Olvasónk elárulja a titkot, amivel neki mindig jól sikerül a daragaluska.

grízgaluska (daragaluska)

Illésné Nagy Mária: “A tapasztalat mondatja velem: sokaknak nem szokott sikerülni… 😔
Néhány éve, teljesen véletlenül, egy “kertes” oldalon akadtam rá erre a receptre, kipróbáltam…..elsőre tökéletesen sikerült! 🤩
Bátran osztom meg és ajánlom figyelmetekbe!

Tökéletes grízgaluska hozzávalói

  • 2 egész tojás,
  • 1 csipet só,
  • 1 teáskanál étolaj,
  • búzadara.

Tökéletes grízgaluska elkészítése

  •  a tojásokat villával felverjük,
  • hozzákeverjük a sót és az teáskanál étolajat,
  • annyi búzadarát keverünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk,
  • 1/2 – 1 óra időtartamra hűtőbe tesszük,
  • ezután vizet forralunk,
  • sóval ízesítjük,
  • közepesen lobogó vízbe teáskanálnyi adagokat szaggatunk,
  • kb. 5 percig főzzük (közben lejjebb vesszük a lángot, lassan főzzük),
  • ezután beletesszük az elkészített levesbe, a végleges állagát így, állásban éri el (legalább egy fél órát még álljon a levesben, tálalás előtt).

De lehet rögtön a levesbe szaggatni, belefőzni.

Jó főzőcskézést! 

Illésné Nagy Mária

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 11 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás