Baileys otthon készítve
Baileys otthon is készíthető. Bár nem teljesen olyan az íze, mint az eredeti ír krémlikőrnek, a hasonlóság elég nagy és sokkal olcsóbban kijövünk, mintha eredetit vásárolnánk.

Pár hete megkértem az olvasóimat, hogy írjanak olyan recepteket, amik alkalmasak arra is, hogy gasztro-ajándékként egyszerűen otthon elkészítsük őket. Nagyon sok jó ötlet érkezett, az egyik személyes kedvencem a baileys házilag készítve.
A baileys ír krémlikőr, selymességével különösen a nők kedvence. Sikertörténete 1974-ben kezdődött, amikor a legnagyobb ír szeszipari cég hatalmas whisky-készletét nem tudta értékesíteni. A ír whisky, a friss tejszín, a kakaó, kávé és vanília társítása jó ötletnek bizonyult, hamar a nők kedvencévé vált.
Finom íze nagyon jól illik süteményekbe is. Például a tiramisunak is kitűnő íz kölcsönöz.
Baileys otthon készítve hozzávalói
- 2 tubus sűrített tej,
- 1 kis zacskó vagy 2 púpozott evőkanál vaníliás kapucsínó por,
- 2,5 dl whisky (jó a legolcsóbb is),
- 2,5 dl főzőtejszín,
- 1 vanília aroma.
Elkészítése
- a hozzávalókat turmixban összekeverjük,
- és már kész is.
Jól lehűtve, jégkockára öntve igyuk!!
Nagyon finom, nagyon hasonlít az íze az eredetire.
Ajándékozás esetére nagyon jó kis üvegeket lehet kapni, pl. a Müller-nél. Én pl. szép kis csatos üveget választottam. Jól záródik és szép is a formája. 🙂
Nagyon köszönjük a szuper ötletet Wolf Mártának!
Jó étvágyat!