Kapros túrós batyu

Kapros túrós batyu, az isteni kelt sütemény receptje: sokkal finomabb, mint a bolti túrós batyu, egyszerűen megunhatatlan.

 

kapros túrós batyu

 

Kapros túrós batyu tészta hozzávalói 

  • 1/2 l tej ,
  • 2 evőkanál cukor, 
  • 1 csomag élesztő,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 csipet só,
  • 5 dkg vaj,
  • 50 dkg liszt
  • cukor

Kapros túrós batyu töltelék hozzávalói

  • 1/2 kg házi túró,
  • 15 dkg cukor (ízlés szerint),
  • 1 db citrom reszelt héja és leve,
  • 2 csomag vaníliás cukor, 1 db tojás,
  • 1 csipet só,
  • 1 evőkanál finomra vágott kapor

Kapros túrós batyu elkészítése

  • 1/2 l tej megmelegítjük, 
  • hozzáadunk 2 evőkanál cukrot ,
  • elmorzsolunk benne 1 csomag élesztőt,
  • felfuttatjuk,
  • ezután hozzáadunk 2 db tojássárgáját, 1 csomag vaniliás cukrot  1 csipet sót és 5 dkg vajat,
  • összedagasztjuk kb. 50 dkg liszttel (pontos liszt mennyiséget azért nem írok , mert minden liszt más),
  • a tésztát addig dagasztjuk, amíg az edény faláról le nem válik,
  • ekkor letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük,
  • amíg kel a tészta, összeállítjuk a tölteléket,
  • összekeverjük a 1/2 kg házi túrót,  a cukrot, 1 citrom reszelt héját és levét, 2 csomag vaníliás cukrot, a tojást, egy kicsi sót, 1 evőkanál finomra vágott kaprot,
  • jól elkeverjük, 
  • ha nem tudunk házi túrót szerezni, egy kis búzadarát tegyünk bele, 
  • ha a tészta megkelt, gyúródeszkán elnyújtjuk,
  • négyszögletesre daraboljuk,
  • megtöltjük a túró töltelékkel,
  • a végeket egymásra borítva hajtogatjuk,
  • tojással megkenjük,
  • nem árt ha fogpiszkálóval letűzzük, hogy sütés közben ne bomoljon szét,
  • előmelegített sütőben 180°C- on kb. 20-25 percig (pirosodásig) sütjük. 

 

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.

Nagyon köszönöm Bagányné Irénkének a receptet!

+1 Tipp:

A tetejét megszórhatjuk egy kis porcukorral.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 71
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  
  • 71
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt − tizennégy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás