Ízletes csirketokány receptje

Az ízletes csirketokány szaftos, ízekben gazdag, laktató fogás. Készíthetjük csirkecombból, pulykahúsból vagy sertéshúsból is.

Ízletes csirketokány

Ízletes csirketokány

Kedvcsináló, ötletadó 🧐😎
“Mire elkészültem a mai ebéddel…
A Bakonyi és a Stroganoff házasságából megszületett az ízletes csirketokány. Gomba és aktuálisan friss kovászos uborka 🥒került bele. Lehet csirkecombból, pulykahúsból vagy sertéshúsból is készíteni.
Nagyon finom, szaftos, ízekben gazdag, laktató fogás 😋
Jó étvágyat kívánok!” – ajánlotta figyelmünkbe Illésné Nagy Mária

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg csirkemellfilé,
  • 15 dkg bacon (lehet csíkokra vágott),
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma,
  • 30 dkg barna csiperkegomba (vagy másfajta),
  • 4-5 közepes kovászos uborka + leve,
  • só,
  • bors (ízlés szerint),
  • 1 evőkanál dijoni mustár,
  • 3 dl tejföl,
  • 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt.

Elkészítése

A húst csíkokra vágjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy edényben zsírjára sütjük. A hagymát kockákra vágjuk és a kisült szalonnához adjuk, együtt sütjük. Sóval, borssal, fűszerezzük. Hozzáborítjuk a csíkokra vágott húst, néhány percig kevergetjük, amíg kifehéredik, majd felöntjük kb. 2 dl kovászos uborka levével, lefedjük, pároljuk. Hozzáadjuk a dijoni mustárt.
Mikor már megpuhult a hús a durvára vágott gombát és a feldarabolt kovászos uborkát hozzáadjuk, lefedve tovább pároljuk.
Ha a gomba és a hús is megpuhult, a tejfölt elkeverjük a keményítővel vagy liszttel és az elkészült szaftos húshoz öntjük, besűrítjük.
Köretnek bulgurt készítettem, amit aprított petrezselyemzölddel ízesítettem.

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három × négy =