Ízletes csirketokány receptje
Az ízletes csirketokány szaftos, ízekben gazdag, laktató fogás. Készíthetjük csirkecombból, pulykahúsból vagy sertéshúsból is.
Ízletes csirketokány
Kedvcsináló, ötletadó 🧐😎
“Mire elkészültem a mai ebéddel…
A Bakonyi és a Stroganoff házasságából megszületett az ízletes csirketokány. Gomba és aktuálisan friss kovászos uborka 🥒került bele. Lehet csirkecombból, pulykahúsból vagy sertéshúsból is készíteni.
Nagyon finom, szaftos, ízekben gazdag, laktató fogás 😋
Jó étvágyat kívánok!” – ajánlotta figyelmünkbe Illésné Nagy Mária
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kg csirkemellfilé,
- 15 dkg bacon (lehet csíkokra vágott),
- 1 nagyobb fej vöröshagyma,
- 30 dkg barna csiperkegomba (vagy másfajta),
- 4-5 közepes kovászos uborka + leve,
- só,
- bors (ízlés szerint),
- 1 evőkanál dijoni mustár,
- 3 dl tejföl,
- 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt.
Elkészítése
A húst csíkokra vágjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy edényben zsírjára sütjük. A hagymát kockákra vágjuk és a kisült szalonnához adjuk, együtt sütjük. Sóval, borssal, fűszerezzük. Hozzáborítjuk a csíkokra vágott húst, néhány percig kevergetjük, amíg kifehéredik, majd felöntjük kb. 2 dl kovászos uborka levével, lefedjük, pároljuk. Hozzáadjuk a dijoni mustárt.
Mikor már megpuhult a hús a durvára vágott gombát és a feldarabolt kovászos uborkát hozzáadjuk, lefedve tovább pároljuk.
Ha a gomba és a hús is megpuhult, a tejfölt elkeverjük a keményítővel vagy liszttel és az elkészült szaftos húshoz öntjük, besűrítjük.
Köretnek bulgurt készítettem, amit aprított petrezselyemzölddel ízesítettem.
Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!
383 17
383 17
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!