Ízletes csirketokány receptje

Az ízletes csirketokány szaftos, ízekben gazdag, laktató fogás. Készíthetjük csirkecombból, pulykahúsból vagy sertéshúsból is.

Ízletes csirketokány

Ízletes csirketokány

Kedvcsináló, ötletadó 🧐😎
“Mire elkészültem a mai ebéddel…
A Bakonyi és a Stroganoff házasságából megszületett az ízletes csirketokány. Gomba és aktuálisan friss kovászos uborka 🥒került bele. Lehet csirkecombból, pulykahúsból vagy sertéshúsból is készíteni.
Nagyon finom, szaftos, ízekben gazdag, laktató fogás 😋
Jó étvágyat kívánok!” – ajánlotta figyelmünkbe Illésné Nagy Mária

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg csirkemellfilé,
  • 15 dkg bacon (lehet csíkokra vágott),
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma,
  • 30 dkg barna csiperkegomba (vagy másfajta),
  • 4-5 közepes kovászos uborka + leve,
  • só,
  • bors (ízlés szerint),
  • 1 evőkanál dijoni mustár,
  • 3 dl tejföl,
  • 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt.

Elkészítése

A húst csíkokra vágjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy edényben zsírjára sütjük. A hagymát kockákra vágjuk és a kisült szalonnához adjuk, együtt sütjük. Sóval, borssal, fűszerezzük. Hozzáborítjuk a csíkokra vágott húst, néhány percig kevergetjük, amíg kifehéredik, majd felöntjük kb. 2 dl kovászos uborka levével, lefedjük, pároljuk. Hozzáadjuk a dijoni mustárt.
Mikor már megpuhult a hús a durvára vágott gombát és a feldarabolt kovászos uborkát hozzáadjuk, lefedve tovább pároljuk.
Ha a gomba és a hús is megpuhult, a tejfölt elkeverjük a keményítővel vagy liszttel és az elkészült szaftos húshoz öntjük, besűrítjük.
Köretnek bulgurt készítettem, amit aprított petrezselyemzölddel ízesítettem.

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 383
  • 12
  •  
  •  
  • 383
  •  
  • 12
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + 3 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás