Rántott tejbegríz recept

A rántott tejbegríz talán kicsit furán hangzik elsőre. De ha már úgy, is azt mondják, hogy mi magyarok mindent kirántunk, akkor próbáljuk ki ezt is. Aztán az első kóstolás után kiderül, érdemes-e időt pocsékolni a panírozásra.

rántott tejbegríz recept

Illésné Nagy Mária hozta ezt a receptet is. “Különleges finomságot ajánlok figyelmetekbe. Eredetileg Erdélyből származik a recept.
Először azt gondoltam, azt írom a receptben, hogy – “érzés szerint” készítendő, az adagolás tapasztalatból könnyen megvalósítható, de – rájöttem, aki először készíti és nincs nagy múltja, tapasztalata a konyhai tevékenységek végzésében, annak kimért adagokra, mennyiségekre van szüksége.
Hát így, ennyire egyszerűen készül! Bárki el tudja készíteni, garantálom, hogy nem fog csalódást okozni. És…nagyon finom!!! 😋

Rántott tejbegríz hozzávalói

  • 1 liter tej,
  • 12 evőkanál búzadara,
  • kb. 4-6 evőkanál kristálycukor (nádcukor),
  • 1 vaníliáscukor.

Panírozáshoz: liszt, tojás zsemlemorzsa

Rántott tejbegríz elkészítése

  • a tejet feltettem forrni,
  • beletettem a cukrokat,
  • folyamatos keverés közben beleöntöttem a búzadarát,
  • sűrűsödésig főztem, akkor tökéletes, ha megáll benne a fakanál !!!  ez nem vicc, tényleg! 😄
  • még forrón kiöntöttem egy szilikon lapra (lehet tálcára), kb. hüvelykujjnyi vastagságúra elsimítottam,
  • hagytam teljesen, hidegre kihűlni.
  • tetszőleges formára, négyszög, téglalap formára vágjuk (lehet bármilyen kiszúró formával szaggatni, pl, szív…stb.),
  • szokásos módon: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába paníroztam,
  • közepesen forró olajban, mindkét oldalát szép aranybarnára sütöttem,
  • lecsepegtettem, papírkéztörlőre kiszedtem,
  • őrölt fahéjjal elkevert porcukorral meghintettem.

Langyosan, hidegen is nagyon finom.
Lekvárral, dzsemmel, öntettel, szósszal, befőttel, gyümölcsökkel, stb… ajánlott a fogyasztása.

Jó étvágyat kívánok!

Még valami….
Azt mondják, hogy a magyarok “mindent” kirántanak 🙃 és, hogy “rántva, minden jobb!”
Hát, ha nem is mindent rántunk ki, de valóban, ebben az esetben rántva még jobbbbb! Ennyi! 😘”

Nagyon köszönjük a receptet!

  • 255
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 255
  •  
  •  
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + kilenc =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás