Titokkrém, azaz grízhab receptje
A titokkrém nem más, mint grízhab. Az egyszerű és olcsó, sütés nélküli desszert a család minden tagjának azonnal a kedvence lesz. Jól lehűtve érdemes fogyasztani, úgy a legfinomabb. Az igazi ínyencek még tejszínhabbal is megkoronázhatják.
Titokkrém receptje
A gríz (búzadara) nagyon jó alapanyag. Sok minden készíthető belőle. Kedvelt levesbetét a grízgaluska, a tejbegríz sósan és édesen is kitűnő. Igazi ínyencek még ki is ránthatják a tejbegrízt.
Szeles Éva osztotta meg a grízhab régi erdélyi receptjét.
“45 éve tanultam, a gyerekeim imádják. Olyan könnyű, habos lesz, mint a tojáshab.”
Titokkrém hozzávalói
- 1/2 liter víz,
- 3 kanál búzadara,
- 6 kanál cukor,
- 1 citrom reszelt héja és leve,
- tetejére tejszínhab vagy csoki.
Elkészítése
- a vízbe beleteszem az összes hozzávalót,
- felfőzöm, míg a dara megpuhul, kb 6 percig,
- jól megdagad, akkor jó, ha átlátszó, enyves állagú,
- nagyon hidegre kihűtöm,
- majd habverővel felverem fehér habbá, jó sokáig kell verni, kézi habverővel 25-30 perc, gépivel kb ennek a fele.
Nem kell félni, mert nagyon finom hab lesz belőle! Kis tálkákba szedem, és a tetejét tejszínhabbal vagy csokival díszítem.
Nagyon köszönjük a receptet Szeles Olgának!
Soós Prokópius Júlia tippje: “Gyermekkorom óta a kedvencem. Érdemes már melegen megkezdeni habverővel lazítani, tényleg habkönnyű lesz. :)”
Tipp: Ne legyünk türelmetlenek, ez az amire érdemes várni. Jól lehűtve a legfinomabb, ezért fogyasztás előtt pár órára tegyük be a hűtőbe.
Nagyon,finom lett ! Köszönöm az ötletet !
Ennek igazán örülök és nagyon köszönöm a visszajelzést! Jucó
Nagyon tetszik ez az oldal!
Köszönöm szépen! Minden jót kívánok! Jucó