Titokkrém, azaz grízhab receptje

A titokkrém nem más, mint grízhab. Az egyszerű és olcsó, sütés nélküli desszert a család minden tagjának azonnal a kedvence lesz. Jól lehűtve érdemes fogyasztani, úgy a legfinomabb. Az igazi ínyencek még tejszínhabbal is megkoronázhatják.

titokkrém: grízhab

Titokkrém receptje

A gríz (búzadara) nagyon jó alapanyag. Sok minden készíthető belőle. Kedvelt levesbetét a grízgaluska,  a tejbegríz sósan és édesen is kitűnő. Igazi ínyencek még ki is ránthatják a tejbegrízt.

Szeles Éva osztotta meg a grízhab régi erdélyi receptjét.

“45 éve tanultam, a gyerekeim imádják. Olyan könnyű, habos lesz, mint a tojáshab.”

Titokkrém hozzávalói

  • 1/2 liter víz,
  • 3 kanál búzadara,
  • 6 kanál cukor,
  • 1 citrom reszelt héja és leve,
  • tetejére tejszínhab vagy csoki.

Elkészítése

  • a vízbe beleteszem az összes hozzávalót,
  • felfőzöm, míg a dara megpuhul,  kb 6 percig,
  • jól megdagad, akkor jó, ha átlátszó, enyves állagú,
  • nagyon hidegre kihűtöm,
  • majd habverővel felverem fehér habbá, jó sokáig kell verni, kézi habverővel 25-30 perc, gépivel kb ennek a fele.

Nem kell félni, mert nagyon finom hab lesz belőle! Kis tálkákba szedem, és a tetejét tejszínhabbal vagy csokival díszítem.

Nagyon köszönjük a receptet Szeles Olgának!

Soós Prokópius Júlia tippje: “Gyermekkorom óta a kedvencem. Érdemes már melegen megkezdeni habverővel lazítani, tényleg habkönnyű lesz. :)”

Tipp: Ne legyünk türelmetlenek, ez az amire érdemes várni. Jól lehűtve a legfinomabb, ezért fogyasztás előtt pár órára tegyük be a hűtőbe.

További hasonló receptek

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

4 hozzászólás

  1. Péter szerint:

    Nagyon,finom lett ! Köszönöm az ötletet !

  2. Babai Katalin szerint:

    Nagyon tetszik ez az oldal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

5 − egy =