Titokkrém, azaz grízhab receptje
A titokkrém nem más, mint grízhab. Az egyszerű és olcsó, sütés nélküli desszert a család minden tagjának azonnal a kedvence lesz.
A gríz (búzadara) nagyon jó alapanyag. Sok minden készíthető belőle. Kedvelt levesbetét a grízgaluska, a tejbegríz sósan és édesen is kitűnő. Igazi ínyencek még ki is ránthatják a tejbegrízt.
Szeles Éva osztotta meg a grízhab régi erdélyi receptjét.
“45 éve tanultam, a gyerekeim imádják. Olyan könnyű, habos lesz, mint a tojáshab.”
Titokkrém hozzávalói
- 1/2 liter víz,
- 3 kanál búzadara,
- 6 kanál cukor,
- 1 citrom reszelt héja és leve,
- tetejére tejszínhab vagy csoki.
Elkészítése
- a vízbe beleteszem az összes hozzávalót,
- felfőzöm, míg a dara megpuhul, kb 6 percig,
- jól megdagad, akkor jó, ha átlátszó, enyves állagú,
- nagyon hidegre kihűtöm,
- majd habverővel felverem fehér habbá, jó sokáig kell verni, kézi habverővel 25-30 perc, gépivel kb ennek a fele.
Nem kell félni, mert nagyon finom hab lesz belőle! Kis tálkákba szedem, és a tetejét tejszínhabbal vagy csokival díszítem.
Nagyon köszönjük a receptet Szeles Olgának!
Soós Prokópius Júlia tippje: “Gyermekkorom óta a kedvencem. Érdemes már melegen megkezdeni habverővel lazítani, tényleg habkönnyű lesz. :)”
Tipp: Ne legyünk türelmetlenek a megkóstolósával. Jól lehűtve a legfinonabb, ezért fogyasztás előtt pár órára tegyük be hűtőbe.
További hasonló receptek
9K 164
9K 164
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!
Nagyon tetszik ez az oldal!
Köszönöm szépen! Minden jót kívánok! Jucó