Bögrés grízes pite – elronthatatlan finomság

A bögrés grízes pite receptről azt állítja az olvasónk, hogy elronthatatlan. Ráadásul káprázatos finomság lesz belőle. A receptet elolvasva már én is biztos vagyok benne. De azért a próba sem marad el, mert biztos, ami biztos. Már mutatom is az egyszerű receptet.

bögrés grízes pite

Bögrés grízes pite receptje

Szeles Olga küldte a receptet az alábbi ajánlóval: „Káprázatos finomság, amit nem lehet elrontani. Gyorsan elkészül és az íze fenséges. Mivel grízzel készül a gyerekek egyik kedvenc csemegéje. A tésztájába tehetünk mazsolát, meggyet vagy akár diót a kellemesebb ízhatás eléréséért. A pitébe meggy került az édes savanykás ízek kedvelőinek ezt a változatot ajánlom.”

Hozzávalók

  • 1 bögre gríz,
  • 120 g tejföl (15-20% zsírtartalmú),
  • 1 bögre cukor,
  • 3 db tojás,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • 1 bögre liszt,
  • 100 g meggy (friss vagy befőtt).

Bögrés grízes pite elkészítése

  • keverjük össze a tejfölt a grízzel és hagyjuk állni egy órán keresztül,
  • a tojásokat kavarjuk ki a cukorral,
  • majd adjuk hozzá a tejfölös keveréket,
  • kavarjuk jól össze,
  • a sütőport keverjük össze a liszttel,
  • majd adjuk hozzá a grízes keverékhez,
  • végül tegyük bele a masszába a lecsöpögtetett meggyet, vagy amit még gondolunk mazsolát, diót, csokidarabokat, stb),
  • még egyszer kavarjuk össze,
  • egy sűrű tejfölhöz hasonló masszát kapunk,
  • egy közepes méretű tepsit kenjünk ki vajjal,
  • tegyük bele a tésztát,
  • előmelegített sütőben 180 fokon süssük 40-50 percet.

Jó étvágyat!

Nagyon köszönjük a receptet Szeles Olgának!

További grízes sütemények receptje

A mézes krémes az egyik leghálásabb vendégváró sütemény. Jót tesz neki, ha előre elkészítjük és napikig eláll. A finom és egyszerű sütemény többféle módon is elkészíthető. Nálunk a klasszikus mézes krémes a kedvenc, de sokan a grízes krémmel készített változatra voksolnak. Olvasónk most ezutóbbinak a receptjét hozta el nekünk.

Ha rajtam és olvasóimon múlna, akkor nem létezne olyan magyar konyha, ahol az idén ne készült volna legalább egy meggyes sütemény. Most ráadásul egy férfi ember által készített kitűnő receptet hoztam, ami méltó zárása lehet az idei meggy szezonnak. Így készül a bögrés grízes sütemény meggyel!

A nagyon finom, ugyanakkor olcsó titokkrém nem más, mint búzadara krémesre keverésével készített grízhab. Az egyszerű és olcsó, sütés nélküli desszert a család minden tagjának azonnal a kedvence lesz. Jól lehűtve érdemes fogyasztani, úgy a legfinomabb. Az igazi ínyencek még citromhéj reszelékkel, csokiönttel, friss gyümölccsel, gyümölcsszósszal és tejszínhabbal is megkoronázhatják.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

3 hozzászólás

  1. Ivány Zsoltné szerint:

    kedves háziasszony, milyen kár ezert a receptért 😔biztosan finom lenne, ha a recept hozzávalói pontosan lennének megadva.Nem is ertem, higy egy ilyen veboldal hogy nem nézi meg mit tesz fel az oldalára.

    • Nagy Jucó szerint:

      Kedves hozzászóló!
      Köszönöm az észrevételt.
      Sokat segítene azzal, ha leírja, hogy pontosan mi a gond a recepttel, mi nincs pontosan leírva.
      Akkor esetleg tudnám pontosítani, javítani, de sajnos magamtől nem jövök rá a hibára.
      Köszönettel: Nagy Jucó

    • Valéria Kovácsné Szeles szerint:

      Oda van írva bögre 2,5 dl általában.
      A többi ízlés kérdése.
      Kis bögre kis sütemény,nagy bögre nagy . Nagyon jók ezek a bogresek,joghurttal is működik,már sütöttem ilyet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük