Bögrés grízes pite – elronthatatlan finomság

Bögrés grízes pite receptről azt állítja az olvasónk, hogy elronthatatlan. Ráadásul káprázatos finomság lesz belőle. A receptet elolvasva már én is biztos vagyok benne. De azért a próba sem marad el, mert biztos, ami biztos.

bögrés grízes pite

Szeles Olga küldte a receptet az alábbi ajánlóval: “Káprázatos finomság, amit nem lehet elrontani. Gyorsan elkészül és az íze fenséges. Mivel grízzel készül a gyerekek egyik kedvenc csemegéje. A tésztájába tehetünk mazsolát, meggyet vagy akár diót a kellemesebb ízhatás eléréséért. A pitébe meggy került az édes savanykás ízek kedvelőinek ezt a változatot ajánlom.”

Bögrés grízes pite hozzávalói

  • 1 bögre gríz,
  • 120 g tejföl (15-20% zsírtartalmú),
  • 1 bögre cukor,
  • 3 db tojás,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • 1 bögre liszt,
  • 100 g meggy (friss vagy befőtt).

Elkészítése

  • keverjük össze a tejfölt a grízzel és hagyjuk állni egy órán keresztül,
  • a tojásokat kavarjuk ki a cukorral,
  • majd adjuk hozzá a tejfölös keveréket,
  • kavarjuk jól össze,
  • a sütőport keverjük össze a liszttel,
  • majd adjuk hozzá a grízes keverékhez,
  • végül tegyük bele a masszába a lecsöpögtetett meggyet, vagy amit még gondolunk mazsolát, diót, csokidarabokat, stb),
  • még egyszer kavarjuk össze,
  • egy sűrű tejfölhöz hasonló masszát kapunk,
  • egy közepes méretű tepsit kenjünk ki vajjal,
  • tegyük bele a tésztát,
  • előmelegített sütőben 180 fokon süssük 40-50 percet.

Jó étvágyat!

Nagyon köszönjük a receptet Szeles Olgának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kettő × négy =