Bögrés grízes pite – elronthatatlan finomság
Bögrés grízes pite receptről azt állítja az olvasónk, hogy elronthatatlan. Ráadásul káprázatos finomság lesz belőle. A receptet elolvasva már én is biztos vagyok benne. De azért a próba sem marad el, mert biztos, ami biztos.
Szeles Olga küldte a receptet az alábbi ajánlóval: “Káprázatos finomság, amit nem lehet elrontani. Gyorsan elkészül és az íze fenséges. Mivel grízzel készül a gyerekek egyik kedvenc csemegéje. A tésztájába tehetünk mazsolát, meggyet vagy akár diót a kellemesebb ízhatás eléréséért. A pitébe meggy került az édes savanykás ízek kedvelőinek ezt a változatot ajánlom.”
Bögrés grízes pite hozzávalói
- 1 bögre gríz,
- 120 g tejföl (15-20% zsírtartalmú),
- 1 bögre cukor,
- 3 db tojás,
- 1 kiskanál sütőpor,
- 1 bögre liszt,
- 100 g meggy (friss vagy befőtt).
Elkészítése
- keverjük össze a tejfölt a grízzel és hagyjuk állni egy órán keresztül,
- a tojásokat kavarjuk ki a cukorral,
- majd adjuk hozzá a tejfölös keveréket,
- kavarjuk jól össze,
- a sütőport keverjük össze a liszttel,
- majd adjuk hozzá a grízes keverékhez,
- végül tegyük bele a masszába a lecsöpögtetett meggyet, vagy amit még gondolunk mazsolát, diót, csokidarabokat, stb),
- még egyszer kavarjuk össze,
- egy sűrű tejfölhöz hasonló masszát kapunk,
- egy közepes méretű tepsit kenjünk ki vajjal,
- tegyük bele a tésztát,
- előmelegített sütőben 180 fokon süssük 40-50 percet.
Jó étvágyat!
Nagyon köszönjük a receptet Szeles Olgának!