Bögrés grízes sütemény meggyel

Ha rajtam és olvasóimon múlna, akkor nem létezne olyan magyar konyha, ahol az idén ne készült volna legalább egy meggyes sütemény. Most ráadásul egy férfi ember által készített kitűnő receptet hoztam, ami méltó zárása lehet az idei meggy szezonnak. Így készül a bögrés grízes sütemény meggyel!

Bögrés grízes sütemény meggyel

Bögrés grízes sütemény meggyel

Hozzávalók – 2,5 dl-es bögréhez, közepes méretű tepsihez

  • 1 bögre gríz,
  • 1 bögre liszt,
  • 1 kis pohár (140 g) zsírosabb tejföl (20% zsírtartalmú),
  • 1 bögre cukor,
  • 3 egész tojás,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • friss vagy befőtt magozott meggy, mennyisége igény szerinti.

Elkészítés

  • A grízt összekeverük a tejföllel és hagyjuk állni 1 órán át.
  • A tojásokat alaposan összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a grízes, tejfölös keveréket.
  • Alaposan összekeverjük a masszát.
  • A lisztet megszitáljuk és belekeverjük a sütőport.
  • A lisztet fokozatosan adagolva hozzáadjuk a grízes keverékhez és jól elkeverjük.
  • Óvatosan keverjük bele a masszába a kimagozott és alaposan lecsöpögtetett meggyet.
  • A tepsit kenjünk ki vajjal.
  • Öntsük a tepsibe a tésztát.
  • Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 40-50 perc alatt süssük készre.

Tipp: Készíthetjük úgy is, ahogy olvasónk, Varga Zsolt tette, hogy a gyümölcsöt nem belekeverjük a masszába, hanem amikor már a massza a tepsiben van, szépen sorban a tetejére rakosgatjuk a gyümölcsöt.

Meggyszezonon kívül bármilyen más gyümölccsel és készíthetjük.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Varga Zsoltnak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

egy × 4 =