Bögrés grízes sütemény meggyel

Ha rajtam és olvasóimon múlna, akkor nem létezne olyan magyar konyha, ahol az idén ne készült volna legalább egy meggyes sütemény. Most ráadásul egy férfi ember által készített kitűnő receptet hoztam, ami méltó zárása lehet az idei meggy szezonnak. Így készül a bögrés grízes sütemény meggyel!

Bögrés grízes sütemény meggyel

Bögrés grízes sütemény meggyel

Hozzávalók – 2,5 dl-es bögréhez, közepes méretű tepsihez

  • 1 bögre gríz,
  • 1 bögre liszt,
  • 1 kis pohár (140 g) zsírosabb tejföl (20% zsírtartalmú),
  • 1 bögre cukor,
  • 3 egész tojás,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • friss vagy befőtt magozott meggy, mennyisége igény szerinti.

Elkészítés

  • A grízt összekeverük a tejföllel és hagyjuk állni 1 órán át.
  • A tojásokat alaposan összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a grízes, tejfölös keveréket.
  • Alaposan összekeverjük a masszát.
  • A lisztet megszitáljuk és belekeverjük a sütőport.
  • A lisztet fokozatosan adagolva hozzáadjuk a grízes keverékhez és jól elkeverjük.
  • Óvatosan keverjük bele a masszába a kimagozott és alaposan lecsöpögtetett meggyet.
  • A tepsit kenjünk ki vajjal.
  • Öntsük a tepsibe a tésztát.
  • Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 40-50 perc alatt süssük készre.

Tipp: Készíthetjük úgy is, ahogy olvasónk, Varga Zsolt tette, hogy a gyümölcsöt nem belekeverjük a masszába, hanem amikor már a massza a tepsiben van, szépen sorban a tetejére rakosgatjuk a gyümölcsöt.

Meggyszezonon kívül bármilyen más gyümölccsel és készíthetjük.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Varga Zsoltnak!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 16 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás