Hagyományos frankfurti leves receptje
A zöldségekkel teli frankfurti leves igazi téli klasszikus. Receptje egyszerű, elrontani szinte lehetetlen. Nevét a belekerülő jó minőségű frankfurti virsliről kapta. Ezt nem is érdemes másra cserélni, hisz ha jó alapanyagokat használunk, akkor garantált a siker. A szilveszteri menüsorba is jól beleilleszthető.
Hagyományos frankfurti leves receptje
Hozzávalók
- 20 dkg frankfurti virsli,
- 40 dkg kelkáposzta,
- 1 – 2 közepes burgonya,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 dl tejföl,
- 4 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál só,
- 1 csipet bors,
- 1 evőkanál majoranna,
- 1/2 kávéskanál őrölt kömény,
- 1 teáskanál pirospaprika,
- 1,5 l víz.
Frankfurti leves elkészítése
- Felkarikázzuk a virslit,
- felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát,
- megpucoljuk és felkockázzuk a krumplit,
- a kelkáposztát csíkokokra vágjuk,
- egy lábosban felmelegítünk 2 evőkanál az olajat és megpirítjuk a virsli karikákat,
- a virsliket kivesszük a lábosból és félretesszük,
- újabb két kanál olajat tezsünk a lábosba és üvegesre pároljuk a vöröshagymát,
- hozzáadjuk a fokhagymát és a káposztát is,
- folyamatosan kevergetve addig pirítjuk, amíg a káposzta össze nem esik,
- hozzáadjuk a pirospaprikát és alaposan összekeverjük,
- Felöntjü kb. 1,5 liter forró vízzel,
- hozzáadjuk a krumplit és a fűszereket,
- közepes lángon főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul,
- a tejfölt simára keverjük a liszttel,
- hozzáadunk egy merőkanálnyi lét a levesből,
- összekeverjük,
- a tejfölös habarást a leveshez öntjük és összekeverjük,
- további pár percig főzzük,
- majd hozzáadjuk a virsli karikákat és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon köszönöm a fotót Bedi Istvánnénak!