Hagyományos frankfurti leves receptje

A zöldségekkel teli frankfurti leves igazi téli klasszikus. Receptje egyszerű, elrontani szinte lehetetlen. Nevét a belekerülő jó minőségű frankfurti virsliről kapta. Ezt nem is érdemes másra cserélni, hisz ha jó alapanyagokat használunk, akkor garantált a siker. A szilveszteri menüsorba is jól beleilleszthető.

frankfurti leves

Hagyományos frankfurti leves receptje

Hozzávalók

  • 20 dkg frankfurti virsli,
  • 40 dkg kelkáposzta,
  • 1 – 2 közepes burgonya,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál só,
  • 1 csipet bors,
  • 1 evőkanál majoranna,
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény,
  • 1 teáskanál pirospaprika,
  • 1,5 l víz.

Frankfurti leves elkészítése

  • Felkarikázzuk a virslit,
  • felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát,
  • megpucoljuk és felkockázzuk a krumplit,
  • a kelkáposztát csíkokokra vágjuk,
  • egy lábosban felmelegítünk 2 evőkanál az olajat és megpirítjuk a virsli karikákat,
  • a virsliket kivesszük a lábosból és félretesszük,
  • újabb két kanál olajat tezsünk a lábosba és üvegesre pároljuk a vöröshagymát,
  • hozzáadjuk a fokhagymát és a káposztát is,
  • folyamatosan kevergetve addig pirítjuk, amíg a káposzta össze nem esik,
  • hozzáadjuk a pirospaprikát és alaposan összekeverjük,
  • Felöntjü kb. 1,5 liter forró vízzel,
  • hozzáadjuk a krumplit és a fűszereket,
  • közepes lángon főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul,
  • a tejfölt simára keverjük a liszttel,
  • hozzáadunk egy merőkanálnyi lét a levesből,
  • összekeverjük,
  • a tejfölös habarást a leveshez öntjük és összekeverjük,
  • további pár percig főzzük,
  • majd hozzáadjuk a virsli karikákat és tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Nagyon köszönöm a fotót Bedi Istvánnénak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük