Fűszeres almaleves fagyival – tejallergiásoknak is
A nyár nem múlhat el hűsítő gyümölcsleves nélkül. A gyümölcslevelesek sűrítésére többnyire valamilyen tejterméket használunk. Olvasónk fűszeres almaleves fagyival receptet osztott meg, amibe semmi tejterméket nem tett, így tejallergiások is fogyaszthatják.
Fűszeres almaleves hozzávalói
- 1 kg alma,
- 4-8 evőkanál cukor,
- 2 citrom,
- 6 szegfűszeg,
- fahéj,
- csillagánizs,
- kevés vanília puding
Elkészítése
- egy tála vizet teszek, belenyomom egy citrom levét,
- megpucolom az almát,
- kockákra vágom,
- a kockákat a citromos vízbe teszem, hogy ne barnuljon meg,
- lábasba tesszük az almát,
- felöntjük vízzel,
- hozzáadjuk a cukrot, (az alma fajtájától függően eltérő mennyiségre van szükség)
- hozzáadom a citrom vékonyan levágott sárga héját,
- belerakom egy citrom kifacsart levét,
- majd fűszereket,
- szükség esetén teszünk hozzá citrom levet is,
- amikor megfőtt az alma, hozzákeverek egy kevés vanília pudingport, hogy sűrítsem,
- tálaláskor citromos sorbet fagyit adok hozzá.
Nagyon köszönjük a receptet Kovácsné Ékes Editnek!
Jó étvágyat!