Fűszeres almaleves fagyival – tejallergiásoknak is

A nyár nem múlhat el hűsítő gyümölcsleves nélkül. A gyümölcslevelesek sűrítésére többnyire valamilyen tejterméket használunk. Olvasónk fűszeres almaleves fagyival receptet osztott meg, amibe semmi tejterméket nem tett, így tejallergiások is fogyaszthatják. 

Fűszeres almaleves

Fűszeres almaleves hozzávalói

  • 1 kg alma,
  • 4-8 evőkanál cukor,
  • 2 citrom,
  • 6 szegfűszeg,
  • fahéj,
  • csillagánizs,
  • kevés vanília puding

Elkészítése

  • egy tála vizet teszek, belenyomom egy citrom levét,
  • megpucolom az almát,
  • kockákra vágom,
  • a kockákat a citromos vízbe teszem, hogy ne barnuljon meg,
  • lábasba tesszük az almát,
  • felöntjük vízzel,
  • hozzáadjuk a cukrot, (az alma fajtájától függően eltérő mennyiségre van szükség)
  • hozzáadom a citrom vékonyan levágott sárga héját,
  • belerakom egy citrom kifacsart levét,
  • majd fűszereket,
  • szükség esetén teszünk hozzá citrom levet is,
  • amikor megfőtt az alma, hozzákeverek egy kevés vanília pudingport, hogy sűrítsem,
  • tálaláskor citromos sorbet fagyit adok hozzá.

Nagyon köszönjük a receptet Kovácsné Ékes Editnek!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

3 × 4 =