Egyszerű habos süti receptje

Az egyszerű habos süti annyira egyszerű, hogy még tiszességes nevet sem kapott. Bár végülis mi más név kellene neki, hisz ez mindent elmond. Gyorsan és egyszerűen készül, a tésztát finom házi lekvár bolondítja meg, a tetejét pedig finom tojásfehérje hab borítja. Olvasónk segítségével mutatom is a nagyszerű receptet.

egyszerű habos süti receptje

Egyszerű habos süti receptje

Hozzávalók – 28 x 40 cm-es tepsihez

  • 5 db tojássárgája,
  • 25 dkg cukor,
  • 10 dkg margarin,
  • 2 dl tej,
  • 12 g sütőpor,
  • 10 g vaníliás cukor,
  • 25 dkg liszt,
  • ízlés szerint bármilyen lekvár,
  • 5 db tojásfehérjéből felvert hab,
  • 5 evőkanál cukor,
  • 1 mokkáskanál citromlé.

Elkészítése

  • az 5 tojássárgáját a 25 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a 10 dkg margarinnal jól kikeverjük,
  • majd hozzáadunk 2 dl tejet, 1 csomag sütőport és 25 dkg lisztet,
  • jól összekeverjük,
  • sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük,
  • közepes hőfokon megsütjük,
  • ha kész, a tetejére valamilyen lekvárt kenünk,
  • majd rátesszük az 5 tojásfehérjéből, 1 mokkáskanál citromléből, 5 evőkanál cukorból felvert kemény habot,
  • kis időre visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab megszilárduljon és színt kapjon,
  • Kihűlés után szeleteljük.

Tipp: finom házi lekvár illik a legjobban hozzá. Nyugodtan válasszunk valamilyen savanykás típusú lekvárt, nagyon jól harmonizál majd ez édes tésztávval és habbal.

Nagyon köszönöm az egyszerű receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 7
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük