Epres spiráltorta recept

Az epres spiráltorta kitűnő epres finomság. A mutatós, izgalmas és nem utolsó sorban nagyon finom tortával a család minden tagját levehetjük a lábáról.

epres spiráltorta

Epres spiráltorta receptje

Illésné Nagy Mária hozta a különleges torta ötletét és receptjét.

„Boldog Anyák napját kívánok! 💗
Ebből az alkalomból hoztam egy nagyon finom tortát 💝🍰
Ínycsiklandozó, könnyű pudingos krémmel és sok-sok friss, zamatos eperrel készült 🍓 Lehet ajándékba készíteni, vendégváró finomság, de kapni is öröm…eperszezonban érdemes elkészíteni.”

Hozzávalók

Tésztához:

  • 8 evőkanál kristálycukor (nád),
  • 8 evőkanál liszt,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • 8 tojás,
  • 2 evőkanál natúr kakaópor,
  • 4 evőkanál tej.

Krémhez:

  • 8 dl tej,
  • 3 csomag főzni való eper ízű puding (Oetker),
  • 20 dkg vaj,
  • 20 dkg porcukor,
  • 50 dkg eper.

Díszítéshez:

  • 2 x 10 dkg (2 tábla) étcsokoládé,
  • eper ízlés szerint.

Elkészítése

  • a tojások sárgáját a cukor felével és a 4 kanál tejjel elkeverjük,
  • a fehérjéket a másik fele cukorral keményre verjük,
  • a lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük,
  • a tojásos masszához keverjük a fele felvert tojáshabot és a fele adag lisztes keveréket,
  • majd a másik felét is hozzákeverjük,
  • zsírpapírral bélelt 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük,
  • kiborítjuk,
  • lehúzzuk a zsírpapírt és hűlni hagyjuk,
  • ha kihűlt, lapjában elvágjuk és hosszában
    3-3 egyforma részre vágjuk (6 csíkot kapunk),
  • a pudingot megfőzzük, kihűtjük,
  • a vajat a cukorral habosra keverjük,
  • a kihűlt pudingot robotgéppel simára keverjük,
  • a vajas krémhez adjuk,
  • az epret feldaraboljuk és a krémhez keverjük,
  • a felcsíkozott piskótára elosztjuk a krémet,
  • az első csíkot feltekerjük és egy nagyobb tányér közepére felállítjuk,
  • a következő megkent csíkot felemeljük és köré simítjuk,
  • addig folytatjuk, amíg el nem fogy a piskóta és kerek tortaformát kapunk,
  • a tetejére rácsorgatjuk a felolvasztott csokoládét,
  • a szélére is is tegyünk, hogy lecsorogjon körben az oldalán,
  • tetejére epret darabolunk,
  • kevés csokival díszítjük,
  • oldalára is tehetünk szeletelt epret,
  • hűtőbe tesszük, jól lehűtjük, szeleteljük.

Jó sütögetést, jó nassolást kívánok!

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Itt pedig a sütés nélküli epertorta receptet találsz.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük