Epres spiráltorta recept
Az epres spiráltorta kitűnő epres finomság. A mutatós, izgalmas és nem utolsó sorban nagyon finom tortával a család minden tagját levehetjük a lábáról.
Epres spiráltorta receptje
Illésné Nagy Mária hozta a különleges torta ötletét és receptjét.
„Boldog Anyák napját kívánok! 💗
Ebből az alkalomból hoztam egy nagyon finom tortát 💝🍰
Ínycsiklandozó, könnyű pudingos krémmel és sok-sok friss, zamatos eperrel készült 🍓 Lehet ajándékba készíteni, vendégváró finomság, de kapni is öröm…eperszezonban érdemes elkészíteni.”
Hozzávalók
Tésztához:
- 8 evőkanál kristálycukor (nád),
- 8 evőkanál liszt,
- 1 kiskanál sütőpor,
- 8 tojás,
- 2 evőkanál natúr kakaópor,
- 4 evőkanál tej.
Krémhez:
- 8 dl tej,
- 3 csomag főzni való eper ízű puding (Oetker),
- 20 dkg vaj,
- 20 dkg porcukor,
- 50 dkg eper.
Díszítéshez:
- 2 x 10 dkg (2 tábla) étcsokoládé,
- eper ízlés szerint.
Elkészítése
- a tojások sárgáját a cukor felével és a 4 kanál tejjel elkeverjük,
- a fehérjéket a másik fele cukorral keményre verjük,
- a lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük,
- a tojásos masszához keverjük a fele felvert tojáshabot és a fele adag lisztes keveréket,
- majd a másik felét is hozzákeverjük,
- zsírpapírral bélelt 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük,
- kiborítjuk,
- lehúzzuk a zsírpapírt és hűlni hagyjuk,
- ha kihűlt, lapjában elvágjuk és hosszában
3-3 egyforma részre vágjuk (6 csíkot kapunk), - a pudingot megfőzzük, kihűtjük,
- a vajat a cukorral habosra keverjük,
- a kihűlt pudingot robotgéppel simára keverjük,
- a vajas krémhez adjuk,
- az epret feldaraboljuk és a krémhez keverjük,
- a felcsíkozott piskótára elosztjuk a krémet,
- az első csíkot feltekerjük és egy nagyobb tányér közepére felállítjuk,
- a következő megkent csíkot felemeljük és köré simítjuk,
- addig folytatjuk, amíg el nem fogy a piskóta és kerek tortaformát kapunk,
- a tetejére rácsorgatjuk a felolvasztott csokoládét,
- a szélére is is tegyünk, hogy lecsorogjon körben az oldalán,
- tetejére epret darabolunk,
- kevés csokival díszítjük,
- oldalára is tehetünk szeletelt epret,
- hűtőbe tesszük, jól lehűtjük, szeleteljük.
Jó sütögetést, jó nassolást kívánok!
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!
Itt pedig a sütés nélküli epertorta receptet találsz.