Epres spiráltorta, akár Anyák napjára is

Az epres spiráltorta kitűnő Anyák napi ajándék is lehet. Biztos minden édesanyát levesz a lábáról, ha a drága gyermeke egy ilyen finomsággal lepi meg. 

 

epres spiráltorta

 

Illésné Nagy Mária hozta a különleges torta ötletét és receptjét.

“Boldog Anyák napját kívánok! 💗
Ebből az alkalomból hoztam egy nagyon finom tortát 💝🍰
Ínycsiklandozó, könnyű pudingos krémmel és sok-sok friss, zamatos eperrel készült 🍓 Lehet ajándékba készíteni, vendégváró finomság, de kapni is öröm…eperszezonban érdemes elkészíteni.”

Epres spiráltorta hozzávalói

Tésztához:

  • 8 tojás,
  • 8 evőkanál kristálycukor (nád),
  • 8 evőkanál liszt,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • 2 evőkanál natúr kakaópor,
  • 4 evőkanál tej.

Krémhez:

  • 8 dl tej,
  • 3 csomag főzni való eper ízű puding (Oetker),
  • 20 dkg vaj,
  • 20 dkg porcukor,
  • 50 dkg eper.

Díszítéshez:

  • 2 x 10 dkg (2 tábla) étcsokoládé,
  • eper ízlés szerint.

Epres spiráltorta elkészítése

  • a tojások sárgáját a cukor felével és a 4 kanál tejjel elkeverjük,
  • a fehérjéket a másik fele cukorral keményre verjük,
  • a lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük,
  • a tojásos masszához keverjük a fele felvert tojáshabot és a fele adag lisztes keveréket,
  • majd a másik felét is hozzákeverjük,
  • zsírpapírral bélelt 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük,
  • kiborítjuk,
  • lehúzzuk a zsírpapírt és hűlni hagyjuk,
  • ha kihűlt, lapjában elvágjuk és hosszában
    3-3 egyforma részre vágjuk (6 csíkot kapunk),
  • a pudingot megfőzzük, kihűtjük,
  • a vajat a cukorral habosra keverjük,
  • a kihűlt pudingot robotgéppel simára keverjük,
  • a vajas krémhez adjuk,
  • az epret feldaraboljuk és a krémhez keverjük,
  • a felcsíkozott piskótára elosztjuk a krémet,
  • az első csíkot feltekerjük és egy nagyobb tányér közepére felállítjuk,
  • a következő megkent csíkot felemeljük és köré simítjuk,
  • addig folytatjuk, amíg el nem fogy a piskóta és kerek tortaformát kapunk,
  • a tetejére rácsorgatjuk a felolvasztott csokoládét,
  • a szélére is is tegyünk, hogy lecsorogjon körben az oldalán,
  • tetejére epret darabolunk,
  • kevés csokival díszítjük,
  • oldalára is tehetünk szeletelt epret,
  • hűtőbe tesszük, jól lehűtjük, szeleteljük.

Jó sütögetést, jó nassolást kívánok!

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

További epres receptek

  • 152
  •  
  • 101
  •  
  •  
  • 152
  •  
  • 101
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 13 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás