Rántott padlizsánszendvics receptje

A rántott padlizsánszendvics egy finom salátával könnyű fogás, amit még gyerekek is hajlandóak megenni. 

rántott padlizsánszendvics

A padlizsán, vagy másik nevén tojásgyümölcs Dél-Kelet Ázsiából származik. Nálunk a lila színű a legelterjedtebb, de létezik fehér, zöld és sárga, sőt csíkos változata is.

Sokoldalúan felhasználható: kínálhatjuk előételként és főételként egyaránt, grillezve, sütve, serpenyőben készítve.

Vásárláskor feszes, fényes és kemény húsú padlizsánt válasszunk.

A padlizsán rendkívül értékes tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, miközben energiaértéke kicsi, magas víztartalma miatt. Fogyókurákban is ajánlott.

Illésné Nagy Mária sorai: „Különleges ízvilágú fogást ajánlok figyelmetekbe.
Pontosan annyira finom, mint ahogy kinéz….érdemes és könnyű elkészíteni! 😋😉”

Rántott padlizsánszendvics hozzávalói

  • 1 zsenge padlizsán,
  • főtt sonka.
  • füstölt Edami sajt,
  • só.

Panírozáshoz:

  • liszt,
  • tojás,
  • zsemlemorzsa.

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítése

A padlizsánt úgy szeleteljük, hogy a két szelet közötti részt 3/4 részig vágjuk be (lásd, a fotón).

rántott padlizsánszendvics

Ezután alját, tetejét és a két szelet közötti részt is besózzuk, majd felállítjuk, hogy kicsepegjen a leve.

Főtt sonka és sajtszeletet fektetünk a vágásba, bepanírozzuk és közepesen forró olajban kisütjük. Papírszalvétára kiszedjük, lecsepegtetjük.

Ha kisült, tetszőleges körettel vagy egy könnyű salátával körítve kínáljuk.

Tipp a salátához: 🥗
Jégsalátát darabokra tépkedtem, cikkekre vágott paradicsomot és pár szem szőlőt tettem rá, sóztam, kevés friss borsot őröltem, mogyoróolajjal meglocsoltam.

Jó étvágyat kívánok! 🍽

Nagyon ksözönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük