Rántott padlizsánszendvics receptje

A rántott padlizsánszendvics egy finom salátával könnyű fogás, amit még gyerekek is hajlandóak megenni. 

rántott padlizsánszendvics

A padlizsán, vagy másik nevén tojásgyümölcs Dél-Kelet Ázsiából származik. Nálunk a lila színű a legelterjedtebb, de létezik fehér, zöld és sárga, sőt csíkos változata is.

Sokoldalúan felhasználható: kínálhatjuk előételként és főételként egyaránt, grillezve, sütve, serpenyőben készítve.

Vásárláskor feszes, fényes és kemény húsú padlizsánt válasszunk.

A padlizsán rendkívül értékes tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, miközben energiaértéke kicsi, magas víztartalma miatt. Fogyókurákban is ajánlott.

Illésné Nagy Mária sorai: “Különleges ízvilágú fogást ajánlok figyelmetekbe.
Pontosan annyira finom, mint ahogy kinéz….érdemes és könnyű elkészíteni! 😋😉”

Rántott padlizsánszendvics hozzávalói

  • 1 zsenge padlizsán,
  • főtt sonka.
  • füstölt Edami sajt,
  • só.

Panírozáshoz:

  • liszt,
  • tojás,
  • zsemlemorzsa.

Sütéshez:

  • olaj

Rántott padlizsánszendvics elkészítése

A padlizsánt úgy szeleteljük, hogy a két szelet közötti részt 3/4 részig vágjuk be (lásd, a fotón).

rántott padlizsánszendvics


Ezután alját, tetejét és a két szelet közötti részt is besózzuk, majd felállítjuk, hogy kicsepegjen a leve.

Főtt sonka és sajtszeletet fektetünk a vágásba, bepanírozzuk és közepesen forró olajban kisütjük. Papírszalvétára kiszedjük, lecsepegtetjük.

Ha kisült, tetszőleges körettel vagy egy könnyű salátával körítve kínáljuk.

Tipp a salátához: 🥗
Jégsalátát darabokra tépkedtem, cikkekre vágott paradicsomot és pár szem szőlőt tettem rá, sóztam, kevés friss borsot őröltem, mogyoróolajjal meglocsoltam.

Jó étvágyat kívánok! 🍽

Nagyon ksözönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

További padlizsános ételek

  • 138
  •  
  • 11
  •  
  •  
  • 138
  •  
  • 11
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 11 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás