Sajtos roló egyszerű töltelékkel
A legfinomabb ételek nem épp fogyókúrásak. A sajtos roló sem nevezhető annak, de néha azért csak megengedhetjük magunknak. A gyors és egyszerű, leveles tésztából készülő, krémmel töltött vendégvárónak biztos nem tudnak ellenállni a vendégek.
Illésné Nagy Máriától kaptuk a kitűnő receptet. “Sós és édes variációban készítettem el, egyik finomabb mint a másik 🙂 Vendégvárásra, a közelgő ünnepekre, a tervezett sütemények listájára ajánlom jó szívvel…
Előrebocsájtom, hogy a sajtos roló tölteléke ebben az esetben a gyors változat, krémsajt és mascarpone keveréke.
Gyorsan elkészíthető, nagyon finom, igaz, nagyon laktató, de hát az ünnepekre való tekintettel egy kis bűnbeesés megbocsátható… 😉 🎄”
Sajtos roló hozzávalói
11 darab rolóhoz elég a töltelék
- 1 mirelit leveles tészta vagy az előre kinyújtott, sütésre kész változat,
- kúp alakú habroló formák,
- olaj,
- 1 tojás,
- 40 dkg natúr krémsajt (tömlős),
- 20 dkg mascarpone,
- kb. 15 dkg füstölt sajt a hempergetéshez.
Sajtos roló elkészítése
- a sütőt melegítsük elő 200 fokra,
- ha mirelit leveles tésztát használunk időben vegyük elő a mélyhűtőből, hagyjuk felolvadni,
- nyújtsuk ki vékonyra,
- 2 cm széles csíkokra vágjuk fel,
- a roló formákat pici olajjal kenjük le vékonyan,
- spirál formában kezdjük feltekerni rá a tésztát, úgy hogy kicsit mindig fedje az előző réteget,
- tegyük zsírpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb,
- kenjük le felvert tojással,
- sütőben süssük szép pirosra, kb. 20 perc alatt,
- ha megsült vegyük ki a sütőből és rögtön csúsztassuk le a fomáról a rolókat. Ha hagyjuk kihűlni, nem fog sikerülni a törésmentes eltávolítás….
- a sajtos tölteléket keverjük össze,
- tegyük habzsákba és töltsük meg az időközben teljesen kihűlt rolókat,
- a két végén hagyjuk kissé túlfolyni majd középen megfogva mártsuk bele a reszelt sajtba.
Helyezzük kínálótálra..
Érdemes közvetlenül a vendégek érkezése előtt elkészíteni, ugyanis “sajnos” a tölteléktől elkezd puhulni a ropogós tészta…
Jó sütögetést kívánok! 🙂
El fogom készíteni a főzött krémes változatát is a sajtos rolónak, az sem kutya, sőt az az igazi… 😉
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!
Természetesen hamarosan az édes, krémes roló receptjét is megmutatom.
813 18
813 18
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!