Sajtos roló egyszerű töltelékkel

A legfinomabb ételek nem épp fogyókúrásak. A sajtos roló sem nevezhető annak, de néha azért csak megengedhetjük magunknak. A gyors és egyszerű, leveles tésztából készülő, krémmel töltött vendégvárónak biztos nem tudnak ellenállni a vendégek.

sajtos roló egyszerű töltelékkel

Illésné Nagy Máriától kaptuk a kitűnő receptet. „Sós és édes variációban készítettem el, egyik finomabb mint a másik 🙂 Vendégvárásra, a közelgő ünnepekre, a tervezett sütemények listájára ajánlom jó szívvel…
Előrebocsájtom, hogy a sajtos roló tölteléke ebben az esetben a gyors változat, krémsajt és mascarpone keveréke.
Gyorsan elkészíthető, nagyon finom, igaz, nagyon laktató, de hát az ünnepekre való tekintettel egy kis bűnbeesés megbocsátható… 😉 🎄”

Sajtos roló hozzávalói

11 darab rolóhoz elég a töltelék

  • 1 mirelit leveles tészta vagy az előre kinyújtott, sütésre kész változat,
  • kúp alakú habroló formák,
  • olaj,
  • 1 tojás,
  • 40 dkg natúr krémsajt (tömlős),
  • 20 dkg mascarpone,
  • kb. 15 dkg füstölt sajt a hempergetéshez.

Sajtos roló elkészítése

  • a sütőt melegítsük elő 200 fokra,
  • ha mirelit leveles tésztát használunk időben vegyük elő a mélyhűtőből, hagyjuk felolvadni,
  • nyújtsuk ki vékonyra,
  • 2 cm széles csíkokra vágjuk fel,
  • a roló formákat pici olajjal kenjük le vékonyan,
  • spirál formában kezdjük feltekerni rá a tésztát, úgy hogy kicsit mindig fedje az előző réteget,
  • tegyük zsírpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb,
  • kenjük le felvert tojással,
  • sütőben süssük szép pirosra, kb. 20 perc alatt,
  • ha megsült vegyük ki a sütőből és rögtön csúsztassuk le a fomáról a rolókat. Ha hagyjuk kihűlni, nem fog sikerülni a törésmentes eltávolítás….
  • a sajtos tölteléket keverjük össze,
  • tegyük habzsákba és töltsük meg az időközben teljesen kihűlt rolókat,
  • a két végén hagyjuk kissé túlfolyni majd középen megfogva mártsuk bele a reszelt sajtba.

Helyezzük kínálótálra..
Érdemes közvetlenül a vendégek érkezése előtt elkészíteni, ugyanis „sajnos” a tölteléktől elkezd puhulni a ropogós tészta…

Jó sütögetést kívánok! 🙂

El fogom készíteni a főzött krémes változatát is a sajtos rolónak, az sem kutya, sőt az az igazi… 😉

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Természetesen hamarosan az édes, krémes roló receptjét is megmutatom.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük