Koktélvirsli leveles tésztában

A leveles tésztában sült koktélvirslinél kevés egyszerűbb és nagyszerűbb szilveszteri vendégvárót találunk. A leveles tésztát készen megvásárolhatjuk, így csupán az összeállítási és sütési idővel kell számolni. Így készül a koktélvirsli leveles tésztában!

koktélvirsli leveles tészta bundában

A recept ismét Takács Ildikótól származik, csak úgy, mint a dán marcipános kalács vagy a csokis, fűszeres kocka.

Koktélvirsli leveles tésztában hozzávalói

  • 2 csomag mirelit leveles tészta,
  • 1 csomag sertés koktél virsli,
  • 1 tojás,
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

  • a két csomag mirelit leveles tésztát nagy négyzet alakúra, jó vékonyra nyújtom,
  • akkora négyzetekre vágom, hogy a virsliket két oldalról aláhajtva jól be tudjam csomagolni,
  • a két csomag tésztához egy csomag sertés koktél virsli kell,
  • a virsliket bebagyulálom,
  • kikent tepsire rakom a batyukat,
  • megkenem tojással,
  • megszórom sajttal a tetejüket,
  • előmelegített 200 fokos sütőben megsütöm.
  • arra kell csak figyelni, hogy a batyukat a hajtott felükkel lefelé kell a tepsire rakni, hogy ne nyíljanak szét,
  • a koktél virsli a legjobb, mert egészben marad,
  • két tepsire való adag, nálunk ez a minimum mennyiség három felnőtt férfi mellett.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp

A tetejére sajt helyett tehetünk mákot, szezám- vagy bármilyen más ropogós magot.

Jó étvágyat!

Nagyon köszönöm Takács Ildikónak a kitűnő receptet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük