Koktélvirsli leveles tészta bundában

A leveles tésztában sült koktélvirslinél kevés egyszerűbb és nagyszerűbb szilveszteri vendégvárót találunk. A leveles tésztát készen megvásárolhatjuk, így csupán az összeállítási és sütési idővel kell számolni.

 

koktélvirsli leveles tészta bundában

 

A recept ismét Takács Ildikótól származik, csak úgy, mint a dán marcipános kalács vagy a csokis, fűszeres kocka. 

Koktélvirsli leveles tészta bundában hozzávalói

  • 2 csomag mirelit leveles tészta,
  • 1 csomag sertés koktél virsli,
  • 1 tojás,
  • 10 dkg reszelt sajt

Koktélvirsli leveles tészta bundában elkészítése

  • a két csomag mirelit leveles tésztát nagy négyzet alakúra, jó vékonyra nyújtom,
  • akkora négyzetekre vágom, hogy a virsliket két oldalról aláhajtva jól be tudjam csomagolni,
  • a két csomag tésztához egy csomag sertés koktél virsli kell,
  • a virsliket bebagyulálom, 
  • kikent tepsire rakom a batyukat,
  • megkenem tojással,
  • megszórom sajttal a tetejüket,
  • előmelegített 200 fokos sütőben megsütöm. 
  • arra kell csak figyelni, hogy a batyukat a hajtott felükkel lefelé kell a tepsire rakni, hogy ne nyíljanak szét,
  • a koktél virsli a legjobb, mert egészben marad,
  • két tepsire való adag, nálunk ez a minimum mennyiség három felnőtt férfi mellett.  

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp

A tetejére sajt helyett tehetünk mákot, szezám- vagy bármilyen más ropogós magot.

Jó étvágyat!

Nagyon köszönöm Takács Ildikónak a kitűnő receptet!

 

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 38
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
  • 38
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 1 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás