Koktélvirsli leveles tésztában
A leveles tésztában sült koktélvirslinél kevés egyszerűbb és nagyszerűbb szilveszteri vendégvárót találunk. A leveles tésztát készen megvásárolhatjuk, így csupán az összeállítási és sütési idővel kell számolni. Így készül a koktélvirsli leveles tésztában!
A recept ismét Takács Ildikótól származik, csak úgy, mint a dán marcipános kalács vagy a csokis, fűszeres kocka.
Koktélvirsli leveles tésztában hozzávalói
- 2 csomag mirelit leveles tészta,
- 1 csomag sertés koktél virsli,
- 1 tojás,
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése
- a két csomag mirelit leveles tésztát nagy négyzet alakúra, jó vékonyra nyújtom,
- akkora négyzetekre vágom, hogy a virsliket két oldalról aláhajtva jól be tudjam csomagolni,
- a két csomag tésztához egy csomag sertés koktél virsli kell,
- a virsliket bebagyulálom,
- kikent tepsire rakom a batyukat,
- megkenem tojással,
- megszórom sajttal a tetejüket,
- előmelegített 200 fokos sütőben megsütöm.
- arra kell csak figyelni, hogy a batyukat a hajtott felükkel lefelé kell a tepsire rakni, hogy ne nyíljanak szét,
- a koktél virsli a legjobb, mert egészben marad,
- két tepsire való adag, nálunk ez a minimum mennyiség három felnőtt férfi mellett.
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.
+1 Tipp
A tetejére sajt helyett tehetünk mákot, szezám- vagy bármilyen más ropogós magot.
Jó étvágyat!
Nagyon köszönöm Takács Ildikónak a kitűnő receptet!