Csirkés tésztasaláta receptje

A nyári melegben és a nagy lakomák után nem kívánunk nehéz ételeket. Ilyenkor kerülnek előtérbe a zöldséges és ételek és a saláták. Azért a húsról sem kell lemondanunk. A csirkés tésztasaláta laktató, finom étel, amit ráadásul hidegen fogyaszthatunk. 

tésztasaláta

A tésztasaláta rendkívül sokoldalú és sokféleképpen variálható étel. Hidegtálra rakhatjuk, köretnek használhatjuk vagy csak úgy magában fogyaszthatjuk. A csirkés tésztasaláta ezutóbbi kategóriába tartozik. A finom csirkehússal gazdagítva egytál ételként is kiváló, főfogás is lehet.

Egy komplett receptet hoztam, de persze ennek betartása nem kötelező. Bátran igazíthatjuk a család ízlésére, tehetünk bele további friss zöldségeket és tetszés szerint fűszerezhetjük.

Csirkés tésztasaláta hozzávalói

  • 20 dkg csigatészta,
  • fél dl olívaolaj,
  • 20 dkg konzervkukorica,
  • 1 érett avokádó,
  • 1 nagy fej lila hagyma,
  • 1 db piros kaliforniai paprika,
  • 1 db csilipaprika,
  • 1 db lime,
  • 30 dkg csirkemell,
  • só,
  • frissen őrölt bors.

Elkészítése

  • a tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük,
  • leszűrjük,
  • elkeverjük 2 evőkanál olívaolajjal,
  • összekeverjük a kukoricával,
  • belekeverjük a héjából kivett, felkockázott avokádót,
  • jöhet hozzá a felaprított lila hagyma,
  • majd a szeletekre vágott kaliforniai paprika,
  • és az aprított csilipaprika,
  • meglocsoljuk a lime kifacsart levével,
  • a csirkemellet kis kockákra vágjuk,
  • megsózzuk,
  • megborsozzuk,
  • olívaolajon pirosra sütjük,
  • összeforgatjuk a salátával,
  • azonnal fogyasztható.

Tipp: a paradicsom és bármilyen friss zöldség jól illik bele.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük