Fekete szőlő leves receptje

Fekete szőlő leves nem egy mindennapos gyümölcsleves. A pudingporral dúsított, szép sötét színű leves tetejére tejszínhab kerül, amit egy szem szőlővel is megkoronázhatunk.

fekete szőlő leves tejszínhabbal tányéron

Fekete szőlő leves

A gyümölcslevesek többségében darabos gyümölcsöket is találunk. A fekete szőlő leves ezzel ellentétben olyan, mint egy krémleves, hisz a sok mag miatt leszűrésre kerül.

Fekete szőlő és magja is nagyon egészséges. Nyers fogyasztása mellett érdemes felhasználni is, többféle ételt is készíthetünk belőle. A szőlőzselé vagy szőlődzsem magok nélkül készül.

Birsalmasajt otelló szőlővel és szőlős csiga a kedvenc édességeim. A szőlősajt a szőlő egyik legértékesebb részét, a szőlőmagot is tartalmazza, amelyben a legnagyobb arányban koncentrálódik a növény valamennyi jótékony összetevője.

Hozzávalók

  • 45 dkg tisztított feketeszőlő
  • 2-3 liter víz
  • 3 dl tej
  • kb 1 evőkanál citromlé
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • ízlés szerinti kristálycukor
  • kevés fahéj
  • kevés szegfűszeg

Elkészítése

  • A szőlőt megmosom, majd leszedem a szőlőfürtről egy edénybe teszem, felöntöm vízzel és kb 10-15 perc alatt puhára főzöm.
  • Egy lyukas szedőkanállal kiszedem a vízből a szemeket és kis adagonként krumplinyomóba teszem és átpréselem.
  • A kifacsart szőlőlevet visszaöntöm a fazékba és most hozzáadom a cukrokat és a fűszereket (ezeket mindig teafőzőbe teszem).
  • Közben a pudingot elkeverem a tejjel és a szőlőfőzethez adom, pár percig főzöm és leveszem a tűzről.
  • Tálalhatjuk tejszínhabbal, amit egy egy szem szőlővel megkoronázhatunk.
  • Néhány szem friss szőlővel még izgalmasabbá tehetjük.

Nagyon köszönöm a receptet Ujvári-Kordics Veronika!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük