Orgonaszörp készítése házilag – egyszerű recept

Ahogy a legtöbb illatozó virágból, pl. az ibolyából, levendulából és a rózsából, úgy az orgonából is készíthetünk kellemes aromájú házi szörpöt. Az orgonaszörp készítése házilag is roppant egyszerű, csupán néhány hozzávaló és egy jó recept szükséges az aromás üdítőital elkészítéséhez. Ez utóbbit már mutatom is.

orgonaszörp készítése

Kerti orgona a május illatozó szépsége

A fehér vagy a lila árnyalataiban pompázó orgona a május illatos virága. A május elején nyíló virág szinte minden kertben megtalálható volt, ezért divat volt Anyák napjára vagy ballagásra orgonát ajándékozni vagy azzal díszíteni az osztálytermeket. 

Szekeres Dóra olvasónk olyan csalogató fotót készített orgonaszörpjéről, hogy rögtön kedvet kaptam volna elkészíteni én is. Egy baj van csak, nálunk már elvirágzott az orgona, így majd csak jövőre lesz aktuális. Leírom azért a kitűnő receptet, mert hátha valaki még az idén meg tudja valósítani. Ha még sem, akkor pedig a jövő évben nem kell nagyon keresgélni, itt a blogon a kereső funkcióval könnyen rátalálunk. 

„Orgonaszörp kipróbáltam és szerintem finom. 😉 Szeretettel ajánlom Nektek is.

Orgonaszörp receptje

Hozzávalók

  • 1 szatyor orgona virág (megtisztítva csak a szirom),
  • 1,3 l víz,
  • 1 kg cukor,
  • egy kis mokkás kanál citromsav,
  • egy kis kanálnyi nátriumbenzoát.

Orgonaszörp elkészítése

  • jól összefőzzük a cukrot, a vizet és a szirmokat,
  • majd beletesszük a citromsavat és nátrium benzoátot,
  • dunsztban fejezzük be. 😊”

Nagyon köszönjük a receptet Szekeres Dórának!

További italok a kert kincseiből

A karamellás mentaszörp házilag a legújabb kedvencem. Az igénytelen mentából egyszerűen elkészíthető az egyik leghűsítőbb nyári itóka a mentaszörp. Egy adagból hónapokra elegendő mennyiség készíthető. Azért szeretem így karamellásan, mert szép színe is lesz.

Karamellás mentaszörp házilag

A levendula virágok rengeteg illóolajat tartalmaznak. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a konyhában is sokoldaúan felhasználhatjuk. A levendula szirup házilag egyszerűen elkészíthető aromás üdítőital, melynek receptjét már is mutatom.

Végül álljon itt egy alkoholos finomság is.

A tutti-frutti likőr amolyan téli itóka a nyár ízeit rejtve. A legjobb benne, hogy ahogy érnek a gyümölcsök, minden belekerülhet szépen sorban. Decemberre összeérnek az ízek, így akár karácsonyi ajándéknak is adhatjuk.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük