Orgonaszörp készítése házilag
Ahogy a legtöbb illatozó virágból, pl. az ibolyából, levendulából és a rózsából, úgy az orgonából is készíthetünk kellemes aromájú házi szörpöt. Olvasónk megmutatja és elárulja, hogy lehetséges az orgonaszörp készítése házilag.
A fehér vagy a lila árnyalataiban pompázó orgona a május illatos virága. A május elején nyíló virág szinte minden kertben megtalálható volt, ezért divat volt Anyák napjára vagy ballagásra orgonát ajándékozni vagy azzal díszíteni az osztálytermeket.
Szekeres Dóra olvasónk olyan csalogató fotót készített orgonaszörpjéről, hogy rögtön kedvet kaptam volna elkészíteni én is. Egy baj van csak, nálunk már elvirágzott az orgona, így majd csak jövőre lesz aktuális. Leírom azért a kitűnő receptet, mert hátha valaki még az idén meg tudja valósítani. Ha még sem, akkor pedig a jövő évben nem kell nagyon keresgélni, itt a blogon a kereső funkcióval könnyen rátalálunk.
„Orgonaszörp ❤ kipróbáltam és szerintem finom. 😉 Szeretettel ajánlom Nektek is.
Orgonaszörp hozzávalói
- 1 szatyor orgona virág (megtisztítva csak a szirom),
- 1,3 l víz,
- 1 kg cukor,
- egy kis mokkás kanál citromsav,
- egy kis kanálnyi nátriumbenzoát
Elkészítése
- jól összefőzzük a cukrot, a vizet és a szirmokat,
- majd beletesszük a citromsavat és nátrium benzoátot,
- dunsztban fejezzük be. 😊”
Nagyon köszönjük a receptet Szekeres Dórának!