Szőlődzsem otelló szőlőből

A szőlődzsem egészséges és finom reggeli hozzávaló. Különösen a zamatos otelló szőlőből készítve finom. Ha már unod a borkészítést és befőttel is tele a kamra, a dzsem készítését nem fogod megbánni.

szőlődzsem

Szőlődzsem

Baráth Rozália olvasónk elárulja, Ő hogy csinálta a finom szőlődzsemet, sőt az is, hogy hasznosítja a dzsemkészítés során  visszamaradt szőlőmagot és a héjat.

“A szőlő szemeket addig főzöm, míg majdnem elfő a leve, kevés cukorral édesítem. Majd a magjától, héjától kipasszírozom, újra főzöm. Forró dunsztosüvegekbe töltöm, celofánnal lekötöm és rászórok egy-egy pici nátrium-benzoátot és rátekerem a fémtetőt. 5 percre fejre állítom, majd betakargatom ruhával és így hagyom kihűlni ! 🙂

Semmi sem mehet kárba. A magot, héját tepsibe rakom és megszárítom. Ha jó száraz, akkor ledarálom. Napi 1 kávés kanállal fogyasztok belőle, míg el nem fogy. Nagyon jó hatással van a szervezetünkre.”

Nagyon köszönjük a tippeket Baráth Rozáliának!
Jó étvágyat!

Legjobb lekvár receptek

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + egy =