Szőlődzsem otelló szőlőből

A szőlődzsem egészséges és finom reggeli hozzávaló. Különösen a zamatos otelló szőlőből készítve finom. Ha már unod a borkészítést és befőttel is tele a kamra, a dzsem készítését nem fogod megbánni.

 

szőlődzsem

 

Baráth Rozália olvasónk elárulja, Ő hogy csinálta a finom szőlődzsemet, sőt az is, hogy hasznosítja a dzsemkészítés során  visszamaradt szőlőmagot és a héjat.

“A szőlő szemeket addig főzöm, míg majdnem elfő a leve, kevés cukorral édesítem. Majd a magjától, héjától kipasszírozom, újra főzöm. Forró dunsztosüvegekbe töltöm, celofánnal lekötöm és rászórok egy-egy pici nátrium-benzoátot és rátekerem a fémtetőt. 5 percre fejre állítom, majd betakargatom ruhával és így hagyom kihűlni ! 
Semmi sem mehet kárba. A magot, héját tepsibe rakom és megszárítom. Ha jó száraz, akkor ledarálom. Napi 1 kávés kanállal fogyasztok belőle, míg el nem fogy. Nagyon jó hatással van a szervezetünkre.”
Nagyon köszönjük a tippeket Baráth Rozáliának!

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

 

Legjobb lekvár receptek

  • 42
  •  
  •  
  • 17
  •  
  •  
  • 42
  •  
  •  
  • 17
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + 18 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás