Birsalmasajt otellószőlővel

Birsalmasajt otellószőlővel recept és fotó érkezett egy olvasótól. Nagyon jól néz ki, legszívesebben azonnal beleharapna az ember. Természetesen a készítés módja sem maradt titokban, eláruljuk, hogy lesz ilyen látványos az őszi birsalmás és szőlős finomság.

birsalmasajt otellószőlővel

Birsalmasajt otellószőlővel elkészítése

A birsalmát szokás aranyalmának is hívni. A birsalma vagy birskörte esetén ugyanarról a termésről van szó, attól függően nevezik így vagy úgy, hogy melyikre hasonlít az alakja.

A birsalmának több gyógyhatása is ismert: segít megelőzni a megfázást és az influenzát, megszünteti a székrekedést, hatékony a rák ellen. Köztudottan nagyon magas a C-vitamin és pektin tartalma. Befőttnek, birsalmasajtnak és lekvárnak is kitűnő.

Vas Sándorné készítette ezt a gyönyörű finomságot, amit így kommentált:

„1 kg gyümölcshúshoz kb. 80 dkg cukor kell, különben nem keményedik meg. Én lapos tálcára terítettem ki 1-2 cm vastagon. Felét színeztem az otelló levével. Előtte nap csináltam meg, ennek nem kellett kőkeménynek lenni. A látványa szerint köröket vágtam, és a leeső részből lettek a virágok. Két sárga közé ment egy bordó lap. Minden másfajta díszítés ötlet dolga.”

A birsalma nagyon egészséges gyümölcs, készíthetünk belőle lekvárt, befőttet vagy az igen kedvelt birsalmasajtot.

A birsalmasajtot hagyományos módon is készíthetjük, de ha időt akarunk spórolni, célszerű a birsalmasajt mikróban készítve módszert alkalmazni.

Nagyon köszönjük az ötletet Vas Sándornénak!

Jó étvágyat!

További receptek birsalma felhasználásához

Birsalma dzsem recept eddig még nem volt a blogon. Cukorral és cukor nélkül készülő lekvár és hagyományos, valamint mikrós birsalmasajt is megjelent már, így örömmel fogadtam Katika felajánlását, hogy leírja, hogy készítette az aranysárga finomságot az ősz kivételes ajándékából, a birsalmából.

A birsalmasajt az egyik gyermekkori kedvencem. Birsalmafánk ugyan sosem volt, de valahogy mindig kaptunk a zamatos gyümölcsből a szomszédoktól vagy rokonokról. Kicsit macerás elkészíteni, de igazán megéri.

A birsalma nem épp a legkedveltebb gyümölcs, talán azért, mert fanyar íze és keménysége miatt a hazánkban termett gyümölcsök nyersen nem igen fogyaszthatók. Több gyógyhatása is ismert: segít megelőzni a megfázást és az influenzát, megszünteti a székrekedést, hatékony a rák ellen. Köztudottan magas a C vitamin és pektin tartalma. Befőttnek, birsalma sajtnak és lekvárnak is kitűnő. A cukormentes birsalmalekvár igazi pikáns élvezet.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük