Birsalmasajt otellószőlővel
Birsalmasajt otellószőlővel fotó érkezett egy olvasótól. Nagyon jól néz ki, legszívesebben azonnal beleharapna az ember. Természetesen a készítés módja sem maradt titokban, eláruljuk, hogy lesz ilyen látványos az őszi birsalmás finomság.
Birsalmasajt otellószőlővel elkészítése
A birsalmát szokás aranyalmának is hívni. A birsalma vagy birskörte esetén ugyanarról a termésről van szó, attól függően nevezik így vagy úgy, hogy melyikre hasonlít az alakja.
A birsalmának több gyógyhatása is ismert: segít megelőzni a megfázást és az influenzát, megszünteti a székrekedést, hatékony a rák ellen. Köztudottan nagyon magas a C-vitamin és pektin tartalma. Befőttnek, birsalmasajtnak és lekvárnak is kitűnő.
Vas Sándorné készítette ezt a gyönyörű finomságot, amit így kommentált:
„1 kg gyümölcshúshoz kb. 80 dkg cukor kell, különben nem keményedik meg. Én lapos tálcára terítettem ki 1-2 cm vastagon. Felét színeztem az otelló levével. Előtte nap csináltam meg, ennek nem kellett kőkeménynek lenni. A látványa szerint köröket vágtam, és a leeső részből lettek a virágok. Két sárga közé ment egy bordó lap. Minden másfajta díszítés ötlet dolga.”
A birsalma nagyon egészséges gyümölcs, készíthetünk belőle lekvárt, befőttet vagy az igen kedvelt birsalmasajtot.
A birsalmasajtot hagyományos módon is készíthetjük, de ha időt akarunk spórolni, célszerű a birsalmasajt mikróban készítve módszert alkalmazni.
Nagyon köszönjük az ötletet Vas Sándornénak!
Jó étvágyat!