Mindig puha mézespuszedli receptje

Mindig puha mézespuszedli sokak vágya. Sokan már novemberben megkezdik a próbasütéseket, hogy megtalálják a legjobb recepteket az karácsonyi ünnepekre. Neked most nem kell keresgélned, Sinka Erika már megtalálta és el is hozta nekünk a legjobb, azonnal puha mézespuszedli receptjét.

Mindig puha mézespuszedli

Mindig puha mézespuszedli receptje

„Valamit alkotni szerettem volna a családnak, hát ez lett belőle.” – ajánlotta a mézespuszedli receptjét Sinka Erika.

Hozzávalók

Az én receptem hozzávalói: (de alakítanom kell még, mert kicsit ragacsos volt és sok lisztet kellett hozzáadnom, míg golyókat formáltam…)
. 125 g margarint és
. 125 g mézet összeolvasztani…hagyjuk kihűlni,
……………………………………………..
. 3 tojás sárgája,
. 150-200c porcukor,
. 1 csom vaníliás cukor,
. 1 citrom héja és leve,
. 4 púpozott evőkanál tejföl (szerintem elég lett volna a 3 is) ezeket
haboska kikeverni,
………………………………………….
. 450 g finomliszt,
. 1/2 csom sütőpor,
. 1 teéskanál mézeskalács fűszerkeverék
…………………………………….

Azonnal puha mézespuszedli elkészítése

Összállítjuk a tésztát, egy estére a hűtőbe tesszük, másnap lisztes kézzel golyókat formálunk, zsírpapírral kibéleljük a tepsit, ráültetjük a golyókat jó messzire, mert 2x akkorák lesznek, légkeveréses sütőben 150 fokon 10-12 percig sütjük, ne szárítsuk túl sokáig, éppen csak színe legyen, még melegen puha, de ahogyan kihűl, majd könnyebben elválik a papírról.

A habos máz:

nekem a 3 db tojásfehérje 105 g volt, ezért kétszeres mennyiségű cukrot tettem hozzá, vagyis 210 g porcukrot. Gőz felett habosra kevertem, ebbe mártottam a kihűlt puszedliket.
A sütőbe visszatettem 100 fokon, 10 percre, hogy estére már tudjunk belőle enni, de elvileg szabadon is megszárad pár óra alatt.
A felesleges tojásfehérjéből habcsókot sütöttem/szárítottam.

Nagyon köszönöm a receptet Sinka Erikának!

Ha nem puha süteményre vágysz és nézegetnél mér recepteket, ajánlom figyelmedbe az alábbiakat:

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük