Mindig puha mézespuszedli receptje

Mindig puha mézespuszedli sokak vágya. Sokan már novemberben megkezdik a próbasütéseket, hogy megtalálják a legjobb recepteket. Neked most nem kell keresgélned, Sinka Erika már megtalálta és el is hozta nekünk a legjobbat.

Mindig puha mézespuszedli

Mindig puha mézespuszedli

“Tulajdonképpen nem sok minden van a receptből a saját kertemben, de mivel az egész család 0-24-ben itthon van, valamit alkotni szerettem volna, hát ez lett belőle. Nem vagyunk kötelező karanténban, nem vagyunk betegek. Legalábbis nem tudok róla!…Még senki nem tesztelt!!!! De alkotok, meret az egész család 0-24-ben itthon van!!! Amit szükségképpen meg kell tennünk, hogy maradunk itthon.

Hozzávalók

Az én receptem hozzávalói: (de alakítanom kell még, mert kicsit ragacsos volt és sok lisztet kellett hozzáadnom, míg golyókat formáltam…)
. 125 g margarint és
. 125 g mézet összeolvasztani…hagyjuk kihűlni,
……………………………………………..
. 3 tojás sárgája,
. 150-200c porcukor,
. 1 csom vaníliás cukor,
. 1 citrom héja és leve,
. 4 púpozott evőkanál tejföl (szerintem elég lett volna a 3 is) ezeket
haboska kikeverni,
………………………………………….
. 450 g finomliszt,
. 1/2 csom sütőpor,
. 1 teéskanál mézeskalács fűszerkeverék
…………………………………….

Elkészítése

Összállítjuk a tésztát, egy estére a hűtőbe tesszük, másnap lisztes kézzel golyókat formálunk, zsírpapírral kibéleljük a tepsit, ráültetjük a golyókat jó messzire, mert 2x akkorák lesznek, légkeveréses sütőben 150 fokon 10-12 percig sütjük, ne szárítsuk túl sokáig, éppen csak színe legyen, még melegen puha, de ahogyan kihűl, majd könnyebben elválik a papírról.

A habos máz:

nekem a 3 db tojásfehérje 105 g volt, ezért kétszeres mennyiségű cukrot tettem hozzá, vagyis 210 g porcukrot. Gőz felett habosra kevertem, ebbe mártottam a kihűlt puszedliket.
A sütőbe visszatettem 100 fokon, 10 percre, hogy estére már tudjunk belőle enni, de elvileg szabadon is megszárad pár óra alatt.
A felesleges tojásfehérjéből habcsókot sütöttem/szárítottam.

Nagyon köszönöm a receptet Sinka Erikának!

Ha nem puha süteményre vágysz és nézegetnél mér recepteket, ajánlom figyelmedbe az alábbiakat:

Köszönöm a megosztásokat!
  • 172
  • 11
  •  
  •  
  • 172
  •  
  • 11
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás