Mézeskalácsos linzer receptje
Ha karácsony, akkor mézeskalács. Minden mennyiségben és formában. Már mutattam egy válogatást a legjobb mézeskalács fűszerkeverékes süteményekből, de most itt egy újabb finomság: a mézeskalács linzer receptje.
Fogadd szerettel Sinka Erika és Modest kitűnő karácsonyi receptjét.
Mézeskalácsos linzert én is megsütöttem, bár már csak 2 db maradt holnapra, de nem is bánom! A receptet Modest Home and Garden oldaláról vettem.
Mézeskalácsos linzer hozzávalói
„A tészta csak egy nagyon kicsit nő meg sütés közben, így a közepét nyugodtan szaggathatjuk valamilyen formalyukasztóval. Ebből a mennyiségből. kb. 70 db linzerünk lesz, összeragasztva tehát 35 db.
- 30 dkg liszt,
- fél csomag sütőpor,
- 13 dkg porcukor,
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
- 17 dkg kissé puha margarin,
- 2 tojássárgája,
- fél citrom reszelt héja (el is hagyható),
- csipet só,
- szükség esetén 1-2 kávéskanál víz,
- porcukor a szóráshoz.
Mézeskalácsos linzer elkészítése
- egy nagy tálban elkeverem a száraz hozzávalókat,
- majd hozzáadom a citromhéjat, tojás sárgáját, margarint,
- kézzel összedolgozom egészen addig, míg szépen összeáll a tészta egy gömbbé,
- ha esetleg száraznak érzem, kevéske vizet adok hozzá,
- néhány órára hűtőbe teszem,
- a tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtom, és kiszaggatom,
- 175 fokon 10 percig sütöm, vigyázva, ne kezdjen el barnulni,
- ha kihűlt, összeragasztgatom a lekvárral,
- kicsit békén hagyom őket, hadd pihenjenek,
- a tetejét porcukorral szórom.”
Nagyon köszönjük a receptet Sinka Erikának és Modestnek!