Mézeskalácsos linzer receptje

Ha karácsony, akkor mézeskalács. Minden mennyiségben és formában. Már mutattam egy válogatást a legjobb mézeskalács fűszerkeverékes süteményekből, de most itt egy újabb finomság: a mézeskalács linzer receptje.

mézeskalácsos linzer

Fogadd szerettel Sinka Erika és Modest kitűnő karácsonyi receptjét.

Mézeskalácsos linzert én is megsütöttem, bár már csak 2 db maradt holnapra, de nem is bánom! A receptet Modest Home and Garden oldaláról vettem.

Mézeskalácsos linzer hozzávalói

“A tészta csak egy nagyon kicsit nő meg sütés közben, így a közepét nyugodtan szaggathatjuk valamilyen formalyukasztóval. Ebből a mennyiségből. kb. 70 db linzerünk lesz, összeragasztva tehát 35 db.

  • 30 dkg liszt,
  • fél csomag sütőpor,
  • 13 dkg porcukor,
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
  • 17 dkg kissé puha margarin,
  • 2 tojássárgája,
  • fél citrom reszelt héja (el is hagyható),
  • csipet só,
  • szükség esetén 1-2 kávéskanál víz,
  • porcukor a szóráshoz.

Mézeskalácsos linzer elkészítése

  • egy nagy tálban elkeverem a száraz hozzávalókat,
  • majd hozzáadom a citromhéjat, tojás sárgáját, margarint,
  • kézzel összedolgozom egészen addig, míg szépen összeáll a tészta egy gömbbé,
  • ha esetleg száraznak érzem, kevéske vizet adok hozzá,
  • néhány órára hűtőbe teszem,
  • a tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtom, és kiszaggatom,
  • 175 fokon 10 percig sütöm, vigyázva, ne kezdjen el barnulni,
  • ha kihűlt, összeragasztgatom a lekvárral,
  • kicsit békén hagyom őket, hadd pihenjenek,
  • a tetejét porcukorral szórom.”

Nagyon köszönjük a receptet Sinka Erikának és Modestnek!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + húsz =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás