Sonkás-tojásos rétes leveles tésztából
Húsvét után mindig marad egy kis sonka, egy kis tojás, amit kár lenne kidobni. Egy kis kreativitással többféle étel készülhet belőle. Itt van mindjárt a finom sonkás-tojásos rétes, aminek a receptje felettébb egyszerű. Készíthetjük akár bolti, akár saját készítésű leveles tésztából, a végeredmény garantáltan elnyeri a család tetszését.
Sonkás-tojásos rétes leveles tésztától
A sonkás-tojásos rétes egyszerű vacsorának ünmagaában is megfelel, de egy több fogásos ebédnél is többféle képen kerülhet az asztalra. Lehet belőle egy elegáns előétel, különösen akkor, ha levelestészta helyett a kisült palacsintákat töltjük meg vele. De egy egyszerű leves után második fogásként is nagyon jól funcionál.
Hozzávalók
Tészta
- 1 csomag leveles tészta vagy egy adag saját magunk által készít mindenre jó leveles tészta,
Töltelékhez
- 5 db főtt tojás villával összetörve,
- 25 dkg főtt-füstölt tarja vagy maradék főtt sonka darálva,
- 1 dl tejföl,
- 5-10 dkg reszelt sajt,
- 1/2 fej hagyma apróra vágva,
- só,
- bors,
- petrezselyem.
Megkenéshez
- 1 db tojás
Elkészítése
- A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
- A felengedett leveles tésztát 2 részre vágjuk,
- kinyújtjuk és 1 csíkban elosztjuk rajta a tölteléket, majd föltekerjük.
- kiolajozott sütőlapra tesszük,
- tojással lekenjük,
- és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Tipp: A tölteléket akár palacsinta tésztába is tölthetjük. Újhagymával megbolondítva még finomabb.
Nagyon köszönöm a receptet Pethes Juditnak!