Sonkás-tojásos rétes leveles tésztából

Húsvét után mindig marad egy kis sonka, egy kis tojás, amit kár lenne kidobni. Egy kis kreativitással többféle étel készülhet belőle. Itt van mindjárt a finom sonkás-tojásos rétes, aminek a receptje felettébb egyszerű. Készíthetjük akár bolti, akár saját készítésű leveles tésztából, a végeredmény garantáltan elnyeri a család tetszését.

Sonkás-tojásos rétes

Sonkás-tojásos rétes leveles tésztától

A sonkás-tojásos rétes egyszerű vacsorának ünmagaában is megfelel, de egy több fogásos ebédnél is többféle képen kerülhet az asztalra. Lehet belőle egy elegáns előétel, különösen akkor, ha levelestészta helyett a kisült palacsintákat töltjük meg vele. De egy egyszerű leves után második fogásként is nagyon jól funcionál.

Hozzávalók

Tészta

Töltelékhez

  • 5 db főtt tojás villával összetörve,
  • 25 dkg főtt-füstölt tarja vagy maradék főtt sonka darálva,
  • 1 dl tejföl,
  • 5-10 dkg reszelt sajt,
  • 1/2 fej hagyma apróra vágva,
  • só,
  • bors,
  • petrezselyem.

Megkenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

  • A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  • A felengedett leveles tésztát 2 részre vágjuk,
  • kinyújtjuk és 1 csíkban elosztjuk rajta a tölteléket, majd föltekerjük.
  • kiolajozott sütőlapra tesszük,
  • tojással lekenjük,
  • és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Tipp: A tölteléket akár palacsinta tésztába is tölthetjük. Újhagymával megbolondítva még finomabb.

Nagyon köszönöm a receptet Pethes Juditnak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük