Sonkás-tojásos rétes leveles tésztából

Húsvét után mindig marad egy kis sonka, egy kis tojás, amit kár lenne kidobni, amikor finom sonkás-tojásos rétes készülhet belőle. A recept feledtébb egyszerű. Készíthetjük akár bolti, akár saját készítésű leveles tésztából, a végeredmény garantáltan elnyeri a család tetszését.

Sonkás-tojásos rétes

Sonkás-tojásos rétes leveles tésztától

Hozzávalók

Tészta

Töltelékhez

  • 5 db főtt tojás villával összetörve,
  • 25 dkg főtt-füstölt tarja vagy maradék főtt sonka darálva,
  • 1 dl tejföl,
  • 5-10 dkg reszelt sajt,
  • 1/2 fej hagyma apróra vágva,
  • só,
  • bors,
  • petrezselyem.

Megkenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

  • A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  • A felengedett leveles tésztát 2 részre vágjuk,
  • kinyújtjuk és 1 csíkban elosztjuk rajta a tölteléket, majd föltekerjük.
  • kiolajozott sütőlapra tesszük,
  • tojással lekenjük,
  • és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Tipp: A tölteléket akár palacsinta tésztába is tölthetjük.

Nagyon köszönöm a receptet Pethes Juditnak!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 198
  • 9
  •  
  •  
  • 198
  •  
  • 9
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük