Sonkás-tojásos rétes leveles tésztából
Húsvét után mindig marad egy kis sonka, egy kis tojás, amit kár lenne kidobni, amikor finom sonkás-tojásos rétes készülhet belőle. A recept feledtébb egyszerű. Készíthetjük akár bolti, akár saját készítésű leveles tésztából, a végeredmény garantáltan elnyeri a család tetszését.
Sonkás-tojásos rétes leveles tésztától
Hozzávalók
Tészta
- 1 csomag leveles tészta vagy egy adag saját magunk által készít mindenre jó levelles tészta,
Töltelékhez
- 5 db főtt tojás villával összetörve,
- 25 dkg főtt-füstölt tarja vagy maradék főtt sonka darálva,
- 1 dl tejföl,
- 5-10 dkg reszelt sajt,
- 1/2 fej hagyma apróra vágva,
- só,
- bors,
- petrezselyem.
Megkenéshez
- 1 db tojás
Elkészítése
- A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
- A felengedett leveles tésztát 2 részre vágjuk,
- kinyújtjuk és 1 csíkban elosztjuk rajta a tölteléket, majd föltekerjük.
- kiolajozott sütőlapra tesszük,
- tojással lekenjük,
- és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Tipp: A tölteléket akár palacsinta tésztába is tölthetjük.
Nagyon köszönöm a receptet Pethes Juditnak!
198 9
198 9
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!