Limoncello, az olasz citromlikőr receptje

Limoncello, az olasz citromlikőr nem csak Olaszországban kedvelt. Most már szerte a világban készítik a kissé fanyar, jellegzetes ízű alkoholos finomságot. Olvasónk a saját maga által termesztett egészséges citrom egy részét áldozta be és most megosztja velünk a receptjét.

 

limoncello

 

Sóspataki Magdolna ajánlása: “A márciusi szüret után végre elkészült a limoncello. Finom lett, de csínjával a kóstolgatással, igen magas az alkoholtartalma. Én a saját citromból készítem, mert az garantáltan vegyszermentes.

Limoncello hozzávalói

  • 14 db citrom sárga héja,
  • 1 liter alkohol,
  • 50 dkg – 1 kg cukor,
  • kb. 2-2,5 liter víz,
  • csipetnyi őrült kardamon.

Limoncello elkészítése

  • 10 citromot meghámoztam, nagyon vékonyan, hogy csak a sárga részét szedjem le a fehéret ne, mert attól keserű lesz,
  • a citrom héjat három hétre egy befőttes üvegbe 1 l alkoholba tettem (én 90 % alkoholt használtam),
  • közben többször megkevertem,
  • három hét után cukorszirupot főztem,
  • annyit készítettem, hogy hígítás után 35-38 % alkoholtartalma legyen (kb. 2-2,5 liter vízzel), cukrot ízlés szerint (én nem szeretem nagyon édesen),
  • mikor kihűlt a szirup, akkor 4 citrom levét, és egy csipetnyi őrölt kardamont tettem bele,
  • azután mind az alkoholt, mind a szirupot finom filteren átszűrtem,
  • összekevertem,
  • majd újabb két hétig pihetettem,
  • hogy az ízek jól összeérjenek,
  • két hét után újra leszűrtem, és üvegekbe tettem.

 

“Aki szereti a citrusok kicsit kesernyés ízét, annak biztosan ízleni fog. Hidegen, esetleg mojitoba keverve nagyon finom. Ki kell próbálni!”

Nagyon köszönjük a receptet!

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Meggylikőr házilag

🌷 Kovászos uborka krumplival érlelve 

🌷 Ingyen letölthető receptkönyv

🌷 Fehércsokis levendula fagyi házilag

🌷 Sárgabarackos gombóc recept

🌷 Bodzaszörp jégkockába zárva

🌷 Hűsítő italok balkonnövényekből

  • 73
  •  
  •  
  • 8
  •  
  •  
  • 73
  •  
  •  
  • 8
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × öt =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás