Reszelt diós sütemény

Ősszel, a dióérés idején nálunk mindig előtérbe kerülnek a diós édességek. A reszelt diós sütemény nagy erénye, hogy nagyon egyszerű a receptje, könnyű elkészíteni, na és persze nagyon finom is.

reszelt diós sütemény

Reszelt diós sütemény receptje

Hozzávalók  egy tepsihez – a tepsi mérete 28×40 cm

A tésztához :

  • 40 dkg liszt,
  • 15 dkg cukor,
  • 15 dkg margarin (esetleg zsír),
  • 3 db tojás sárgája,
  • 15 g sütőpor,
  • 8 g vaníliás cukor,
  • 1 csipet só.

A töltelékhez:

  • 10 dkg darált dió,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 evőkanál kakaó,
  • 4 evőkanál baracklekvár,
  • 3 db tojás kemény habja,
  • 1 db citrom reszelt héja,
  • 8 g vaníliás cukor.

Elkészítése

  • A tésztának valókat összegyúrjuk.
  • Két cipót formálunk belőle.
  • Olajozott, lisztezett tepsibe tesszük az egyik kinyújtott cipót. A másikat kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.
  • A töltelékhez a diót a cukrot a vaníliás cukrot a kakaót a lekvárt és lereszelt citromhéját összekeverjük.
  • A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  • Hozzáadjuk a diós keverékhez.
  • Óvatosan, – ne törjük össze a tojáshabot – összekeverjük a diós keveréket a tojáshabbal.
  • A kész masszát rákenjük a kinyújtott lapra.
  • Kivesszük a hűtőből a másik cipót és ráreszeljük a töltelékre. Én inkább rácsipegetem a tésztát, nekem így gyorsabban megy.
  • 150 °C-ra előmelegítem a sütőt, majd 200 °C-on kb. 40 perc alatt készre sütöm.
  • Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük