Szűzpecsenye mennyei mártással

Ha egy étel neve szűzpecsenye mennyei mártással, akkor az már csak jó lehet. Tudom, hogy vannak, akik ilyen vagy olyan okokból elutasítják a húsevést és el is fogadom döntésüket. Remélem, hogy őket sem zavarja, hogy én viszont imádom a húst. 

szűzpecsenye

Illésné Nagy Mária olyan sok gusztusosan tálalt, szuper receptet hoz a Kertemből tálalva – házias receptek Facebook csoportba, hogy elég csak egy pillantást vetnek a fotóra és már tudom, hogy ismét Ő remekelt.

„Könnyen elkészíthető finom ételt ajánlok. Csupán a hús sütésének néhány fontos szabályát kell betartani….a végeredmény önmagáért beszél 🙂
A mártás teszi kerekké, még ízletesebbé ezt a finom fogást. A pecsenyelé ízesítéséhez vermutot, tejszínt és magos mustárt használtam, ettől lett mennyei… 😋

Szűzpecsenye mennyei mártással hozzávalói – 4 személyre

  • kb. 60 dkg szűzpecsenye,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • frissen őrölt színes bors.

A pecsenyelé „mártásításához”:

  • 5 evőkanál vermut,
  • 1 dl erőleves (lehet kockából is),
  • 12,5 gr tejszín
  • 1 púpozott teáskanál étkezési keményítő,
  • 1 evőkanál magos mustár

Szűzpecsenye mennyei mártással elkészítése

  • a szűzpecsenyéről eltávolítjuk az esetleges hártyákat, ínszalagokat,
  • egy serpenyőben a vajat és olajat összemelegítjük,
  • ha már jó forró a zsiradék a húst körben megpirítjuk,
  • közben sózzuk, borsozzuk,
  • ha pörkösre pirítottuk mindenhol, mérsékeljük alatta a tüzet,
  • alacsony hőfokon (takarékon), fedő alatt, 20-25 perc alatt készre sütjük,
  • közben néhányszor forgassuk meg, 
  • az idő letelte után kiemeljük a pecsenyeléből és alufóliába csomagoljuk,
  • így pihentetjük 5 percig,
  • a visszamaradt pecsenyeléhez vermutot és erőlevest öntünk,
  • végül a keményítővel elkevert tejszínt is hozzáadjuk,
  • forraljuk, besűrítjük,
  • a mártást magos mustárral gazdagítjuk,
  • kóstolunk, ízesítünk, ha szükséges,
  • a pihentetett szűzpecsenyét kb. kisujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk,
  • tálalóra fektetjük és megöntözzük a mártással,
  • hagyjunk a mártásból, kínáljuk külön edénykében a hús mellé.

Steak burgonyát és édesburgonyát sütöttem, ezzel körítve kínáltam.
Nagyon finom, a mártással megöntözve, különösen ízletes fogás.

Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának! 

További húsos ételek

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük