Szűzpecsenye mennyei mártással

Ha egy étel neve szűzpecsenye mennyei mártással, akkor az már csak jó lehet. Tudom, hogy vannak, akik ilyen vagy olyan okokból elutasítják a húsevést és el is fogadom döntésüket. Remélem, hogy őket sem zavarja, hogy én viszont imádom a húst. 

 

szűzpecsenye

 

Illésné Nagy Mária olyan sok gusztusosan tálalt, szuper receptet hoz a Kertemből tálalva – házias receptek Facebook csoportba, hogy elég csak egy pillantást vetnek a fotóra és már tudom, hogy ismét Ő remekelt.

“Könnyen elkészíthető finom ételt ajánlok. Csupán a hús sütésének néhány fontos szabályát kell betartani….a végeredmény önmagáért beszél 🙂
A mártás teszi kerekké, még ízletesebbé ezt a finom fogást. A pecsenyelé ízesítéséhez vermutot, tejszínt és magos mustárt használtam, ettől lett mennyei… 😋

Szűzpecsenye mennyei mártással hozzávalói – 4 személyre

  • kb. 60 dkg szűzpecsenye,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • frissen őrölt színes bors.

A pecsenyelé “mártásításához”:

  • 5 evőkanál vermut,
  • 1 dl erőleves (lehet kockából is),
  • 12,5 gr tejszín
  • 1 púpozott teáskanál étkezési keményítő,
  • 1 evőkanál magos mustár

Szűzpecsenye mennyei mártással elkészítése

  • a szűzpecsenyéről eltávolítjuk az esetleges hártyákat, ínszalagokat,
  • egy serpenyőben a vajat és olajat összemelegítjük,
  • ha már jó forró a zsiradék a húst körben megpirítjuk,
  • közben sózzuk, borsozzuk,
  • ha pörkösre pirítottuk mindenhol, mérsékeljük alatta a tüzet,
  • alacsony hőfokon (takarékon), fedő alatt, 20-25 perc alatt készre sütjük,
  • közben néhányszor forgassuk meg, 
  • az idő letelte után kiemeljük a pecsenyeléből és alufóliába csomagoljuk,
  • így pihentetjük 5 percig,
  • a visszamaradt pecsenyeléhez vermutot és erőlevest öntünk,
  • végül a keményítővel elkevert tejszínt is hozzáadjuk,
  • forraljuk, besűrítjük,
  • a mártást magos mustárral gazdagítjuk,
  • kóstolunk, ízesítünk, ha szükséges,
  • a pihentetett szűzpecsenyét kb. kisujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk,
  • tálalóra fektetjük és megöntözzük a mártással,
  • hagyjunk a mártásból, kínáljuk külön edénykében a hús mellé.

Steak burgonyát és édesburgonyát sütöttem, ezzel körítve kínáltam.
Nagyon finom, a mártással megöntözve, különösen ízletes fogás.

Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának! 

További húsos ételek

  • 268
  •  
  • 199
  •  
  •  
  • 268
  •  
  • 199
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás