Pávaszem süti dióval és lekvárral

Nagyanyáink süteményeiben az volt a jó, hogy az alapanyagok gyakran megtermettek a kertekben. Nem véletlen, hogy olyan sok sütemény tölteléke volt a dió és a lekvár. Olvasónk egy ilyen egyszerű, tartós és finom sütit hozott.

 

pávaszem süti

 

Pócza Csabáné Irénke ajánlása: "Pávaszemet sütöttem. Dió és ribizlilekvár a kertemből..."

 

Pávaszem süti hozzávalói

Tésztához

  • 3o dkg liszt,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • 1o dkg cukor ,
  • 10 dkg margarin vagy zsír,
  • kicsi tej vagy  vagy tejföl....
  • csipet só

Töltelékhez

  • finom lekvár, legjobb a házi
  • 2 tojás fehérje a tetejére,
  • 25 dkg porcukorral,
  • dió, vagy kókuszreszelékkel

pávaszem süti

Pávaszem süti elkészítése

  • a lisztet a sütőporral és a sóval együtt egy tálba szitáljuk,
  • belemorzsoljuk a vajat,
  • a közepébe mélyedést készítünk,
  • beletesszük a tojások sárgáját,
  • a zsiradékot,
  • beleöntjük a tejet,
  • összegyúrjuk, hogy lágy tésztát kapjunk,
  • szükség esetén még egy kis tejet adunk hozzá,
  • a tésztát belisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk,
  • három cipót készítünk,
  • a cipókat egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra,
  • hosszanti irányban a szélén megkenjük lekvárral,
  • majd mindkét oldalról kétszer, háromszor feltekerjük,
  • középen hagyunk egy kis részt a tölteléknek,
  • a töltelékhez a fehérjéket a cukorral felverjük,
  • hozzáadjuk a diót vagy a kókuszreszeléket,
  • előmelegített sütőben halvány rózsaszínűre sütjük,
  • kihűlés után szeleteljük,
  • porcukrot is szórhatunk rá.

 

pávaszem süti

 

Nagyon köszönjük a receptet Irénkének!

+1 Tipp: Lekvár helyett meggyszemeket  is rakhatunk lekvár helyett.

Jó étvágyat!

  • 62
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
  • 62
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 − 9 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás