Mágnás szelet: diós-lekváros sütike

Hogy lehet egy sütit mágnás szeletnek hívni? A mágnás szó jelentése: gazdag ember, akinek nagy vagyona és befolyása van. A diós és lekváros sütemény azonban egyáltalán nem a gazdagok kiváltsága volt. Sőt! Gyerekkoromban minden vasárnap volt házi sütemény és havonta legalább egyszer diós és lekváros alapanyagú. Na nem azért mert gazdagok lettünk volna, egyszerűen azért mert volt dió és sárgabarack fánk, így a két fontos hozzávaló adott volt.

 

mágnás szelet

 

Mágnás szeletet legutóbb két hete sütöttünk, a tavaszi Balkonada találkozóra. Nagy sikere volt. Megígértem, hogy közzé teszem a receptet. Folyton halasztgattam, mert nincs túl jó fotóm róla, gondoltam, majd legközelebb lefotózom. Ma ismét megsürgették a receptet, így már nem halasztgatom tovább. Felteszem a rossz minőségű fotóval és majd ha legközelebb megsütjük, kicserélem.

Mágnás szelet hozzávalói

Tésztához

  • 30 dkg liszt,
  • 22 dkg margarin,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 tojás,
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Krémhez

  • 20 dkg cukor,
  • 4 tojás,
  • 20 dkg dió
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • egy üveg baracklekvár

Mágnás szelet elkészítése

  • a tészta hozzávalóit összegyúrjuk,
  • a tésztát kinyújtjuk,
  • sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük,
  • a tészta tetejét megkenjük a barack lekvárral, a házival a legfinomabb,
  • a krémhez a cukrot és a 4 tojássárgáját kicsit kikeverjük,
  • beletesszük a diót és vaníliás cukor,
  • majd lazán hozzákeverjük a 4 tojás felvert habját,
  • a lekvár tetejére kenjük,
  • 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  • 79
  •  
  •  
  • 6
  •  
  •  
  • 79
  •  
  •  
  • 6
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 14 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás