Diós-lekváros linzer

Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. A sima linzer nem igazán kedvencem, de dióval megbolondítva igazán fenséges. A diós-lekváros linzert sokan diós félholdként ismerik, mi azonban egy kicsit tovább gondoltunk. A tésztából nem félholdakat készítünk, hanem korongokat szaggatunk, majd lekvárral összeragasztjuk a sült korongokat.

Diós-lekváros linzer

Diós-lekváros linzer hozzávalói

  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg dió
  • 40 dkg liszt
  • porcukor a megszóráshoz
  • vaníliás cukor a megszóráshoz
  • házi lekvár a megtöltéshez

Diós-lekváros linzer

Diós-lekváros linzer elkészítése

  • a porcukrot, a vajat, a diót és a lisztet összedolgozzuk,
  • a tésztát vékonyra nyújtjuk,
  • formákat szaggatunk belőle,
  • 180 fokos sütőben pár perc alatt készre sütjük,
  • még melegen vanília cukros porcukorba forgatjuk,
  • ha kihűlt az egyik korongot megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzünk egy másik korongot.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Mint a fotón is látható én teli és lyukas korongokat is sütöttem, azokat raktam egymásra, mert így kikandikálhat a lekvár.  Természetesen készülhet csak telt korongokkal is és akár lekvár nélkül is nagyon finom.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenegy − hat =