Diós-lekváros linzer

Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. A sima linzer nem igazán kedvencem, de dióval megbolondítva igazán fenséges. A diós-lekváros linzert sokan diós félholdként ismerik, mi azonban egy kicsit tovább gondoltunk. A tésztából nem félholdakat készítünk, hanem korongokat szaggatunk, majd lekvárral összeragasztjuk a sült korongokat.

 

Diós-lekváros linzer

 

Diós-lekváros linzer hozzávalói 

  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg dió
  • 40 dkg liszt
  • porcukor a megszóráshoz
  • vaníliás cukor a megszóráshoz
  • házi lekvár a megtöltéshez

 

Diós-lekváros linzer

 

Diós-lekváros linzer elkészítése

  • a porcukrot, a vajat, a diót és a lisztet összedolgozzuk,
  • a tésztát vékonyra nyújtjuk,
  • formákat szaggatunk belőle,
  • 180 fokos sütőben pár perc alatt készre sütjük,
  • még melegen vanília cukros porcukorba forgatjuk,
  • ha kihűlt az egyik korongot megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzünk egy másik korongot. 

 

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Mint a fotón is látható én teli és lyukas korongokat is sütöttem, azokat raktam egymásra, mert így kikandikálhat a lekvár.  Természetesen készülhet csak telt korongokkal is és akár lekvár nélkül is nagyon finom.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 93
  •  
  •  
  • 8
  •  
  •  
  • 93
  •  
  •  
  • 8
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + tizenkilenc =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás