Angol teakenyér – az adventi készülődéshez

Angol teakenyér ünnepi gyümölcsös finomság, ami nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Nem egy egyszerű, hagyományos gyümölcskenyér, igazi angol süteményhez méltóan a gyümölcsök egy éjszakát fűszeres teában áznak. Egyszerű, gyors recept, amit érdemes kipróbálni.  

Angol teakenyér

Angol teakenyér

“A tépkedős fahéjas és az angol teakenyér egyaránt jó választás lehet az adventi készülődés idején. Finomak, gyorsan elkészülnek, és legalább olyan gyorsan el is fogynak.” – ajánlotta a receptet Horváth Adri.

Hozzávalók

  • 20 dkg mazsola,
  • 20 dkg aszalt áfonya vagy meggy, vag bármi más lédús gyümölcs,
  • fűszeres tea,
  • 45 dkg liszt,
  • 1 sütőpor,
  • 20 dkg cukor,
  • 1 narancs reszelt héja.

 Elkészítése

“Az angol teakenyér receptjét Mary Berrytől láttam. Aki esetleg nem tudná: Mary Berry, a szakácsművészet angol nagyasszonya. Élete legjobb receptjeiből megjelent szakácskönyve magyarul is elérhető sok remek étel és sütemény receptjével.

20 – 20 deka mazsolát és aszalt áfonyát (meggyet, ki mit szeret) éjszakára beáztatunk jó forró fűszeres teába. Másnap 45 deka lisztet, 1 sütőport, 20 deka cukrot, 1 narancs reszelt héját és az áztatott gyümölcsöket összekeverjük, formába öntjük, sütjük.

Kérdeztétek, hogy a kenyérhez nem kell-e folyadék, tényleg csak a száraz liszt és a gyümölcsök kellenek-e bele. Nem kell semmi folyadék. Csak a fenti hozzávalók kellenek, a gyümölcsök elég nedvesek. Először én is furcsállottam, de így jó a recept, ahogy van.

Kellemes sütögetést kívánok!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Horváth Adrinak!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 229
  • 8
  •  
  •  
  • 229
  •  
  • 8
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

1 Response

  1. Papné Margó szerint:

    Köszönöm a finom recepteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük