Tépkedős fahéjas kalács receptje

A tépkedős fahéjas kalács jó választás ha valami finommal kényeztetnénk a családot és unják már a csupa csokis kalácsot vagy épp a fahéjas csigát. Gyorsan elkészül és legalább olyan gyorsan el is fogy. Olvasónk mutatja, hogy készül az illatos és megunhatatlan kalács.

tépkedős fahéjas

A tépkedős vagy tépegetős kalács a készítése módja miatt és a tálalása miatt formbontó. Mivel rétegezve készül, elkészültekor tépegetéssel egyszerűen külön választhatók a rétegek. Van annak valami külön bája, amikor család minden tagja töri magának a kálács darabkáját.

Tépkedős fahéjas kalács hozzávalói

  • 42 deka liszt,
  • 5 dkg cukor,
  • 2 dkg élesztő,
  • 2,75 dl langyos tej,
  • 4-5 dkg olvasztott margarin a tésztába,
  • 5-10 dkg margarin a kenéshez,
  • őrölt fahéj,
  • nádcukor,
  • mazsola,
  • narancshéj.

Tépkedős fahéjas kalács elkészítése

  • langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt,
  • a liszthez hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a tejet, az olvasztott margarin,
  • jól összedolgozzuk,
  • letakarva pihentetjük 1 órán keresztül,
  • majd lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk,
  • megkenjük olvasztott margarinnal,
  • megszórjuk nádcukorral, őrölt fahéjjal, mazsolával és narancshéjat reszelünk rá,
  • keresztben 4 csíkba vágjuk,
  • ezeket egymásra helyezzük,
  • majd kb. 9 darabbá vágjuk a csíkokat,
  • ezeket a „csomagokat” egymás mellé tesszük a sütőformába (ha kell, vajazzuk-lisztezzük, nekem cserépformám van, azt nem szoktam kikenni),
  • hideg sütőben kezdjük sütni,
  • közepes hőfokon készre sütjük.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Horváth Adrinak!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − nyolc =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás