Tépkedős fahéjas kalács receptje

A tépkedős fahéjas kalács jó választás ha valami finommal kényeztetnénk a családot és unják már a csupa csokis kalácsot vagy épp a fahéjas csigát. Gyorsan elkészül és legalább olyan gyorsan el is fogy. Olvasónk mutatja, hogy készül az illatos és megunhatatlan kalács.

A tépkedős vagy tépegetős kalács a készítése módja miatt és a tálalása miatt formbontó. Mivel rétegezve készül, elkészültekor tépegetéssel egyszerűen külön választhatók a rétegek. Van annak valami külön bája, amikor család minden tagja töri magának a kálács darabkáját.

Tépkedős fahéjas kalács hozzávalói

  • 42 deka liszt,
  • 5 dkg cukor,
  • 2 dkg élesztő,
  • 2,75 dl langyos tej,
  • 4-5 dkg olvasztott margarin a tésztába,
  • 5-10 dkg margarin a kenéshez,
  • őrölt fahéj,
  • nádcukor,
  • mazsola,
  • narancshéj.

Tépkedős fahéjas kalács elkészítése

  • langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt,
  • a liszthez hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a tejet, az olvasztott margarin,
  • jól összedolgozzuk,
  • letakarva pihentetjük 1 órán keresztül,
  • majd lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk,
  • megkenjük olvasztott margarinnal,
  • megszórjuk nádcukorral, őrölt fahéjjal, mazsolával és narancshéjat reszelünk rá,
  • keresztben 4 csíkba vágjuk,
  • ezeket egymásra helyezzük,
  • majd kb. 9 darabbá vágjuk a csíkokat,
  • ezeket a „csomagokat” egymás mellé tesszük a sütőformába (ha kell, vajazzuk-lisztezzük, nekem cserépformám van, azt nem szoktam kikenni),
  • hideg sütőben kezdjük sütni,
  • közepes hőfokon készre sütjük.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Horváth Adrinak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

6 − egy =