Rozsos-kakaós keksz házi mogyorókrémmel

Rozsos-kakaós keksz házi mogyorókrémmel. Jól hangzik ugye? Szerintem meglehetősen. Természetesen nemcsak a rozsos-kakaós keksz, hanem a házi mogyorókrém receptjét is mutatom olvasónknak köszönhetően.

rozsos-kakós keksz házi mogyorókrémmel

Rozsos-kakaós keksz

40 deka liszt, (rozs és búza keverve, én fele-fele arányban szoktam), 2 tojás, 2 evőkanál kakaó, 20 deka cukor (egy kevés vaníliás is legyen benne), 1 sütőpor, 25 deka margarin. Gyúrod, nyújtod, szaggatod és sütöd. Szoktam kakaó kihagyásával is sütni, akkor sárga kekszeid lesznek.

Házi mogyorókrém

A késes aprítóban porrá töröd a mogyorót, cukrot, kakaóport és étolajat (nem olívát) adagolsz hozzá addig, amíg kellemesen kenhetővé válik. Nagyon finom és nincs benne pálmaolaj.

Szerintem mandulával is működik, vagy akár dióval, de lehet keverni is. Azt is ki lehet próbálni, hogy aprítás előtt szárazon megpirítjuk a magokat. Remélem, ízleni fog!

Nagyon köszönjük a receptet Horváth Adrinak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt × 3 =