Csirkecomb savanyú káposzta ágyon

A csirkecomb savanyú káposzta ágyon nemcsak a finomsága miatt népszerű. Igen egyszerű az elkészítése, tulajdonképpen csak elő kell készíteni, berakni a sütőbe és az egyre inkább terjengő finom illatot szaglászva várni, hogy a sütő tegye a dolgát és elkészüljön a zamatos téli étel.

Csirkecomb savanyú káposzta ágyon

Csirkecomb savanyú káposzta ágyon

Hozzávalók

Húshoz

  • 6 db csirkecomb,
  • 15 g szárnyas fűszerkeverék.

Káposzta ágyhoz

  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál fűszerpaprika,
  • 1 dl napraforgó olaj,
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény,
  • 1 kg savanyú káposzta,
  • ízlés szerint frissen őrölt tarka bors.

Elkészítése

  • A savanyú káposztát átmossuk,
  • a csirkecombokat megszórjuk a fűszersóval és egy időre hűtőbe tesszük pihentetni,
  • a vöröshagymát apróra vágjuk,
  • az olajon megpirítjuk a hagymát,
  • lehúzzuk a tűzről, és ellkeverjük benne a pirospaprikát és a köménymagot,
  • visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a káposztát,
  • néhány percig pároljuk, majd egy nagyobb méretű jénai tálba, vagy tepsibe öntjük,
  • a tetejére pakoljuk a csirkecombokat és lefedve sütőbe helyezzük,
  • 1 órán át 180 fokon sütjük, majd a tetőt levéve még fél órát 150 fokon sütjük, közben a combokat néha meglocsoljuk a káposzta levével.

Tipp: Csirkecombok helyett készíthetjük liba vagy kacsacombokból is. Nagyon jó ízt ad a káposztának, ha almakockákat is keverünk bele.

Hasonló módon készül és pont ilyen finom a sertéstarja káposzta ágyon.

Nagyon köszönjük az ötletet Varga Zsoltnak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

11 − 8 =