Nakladany hermelin, azaz pácolt camembert

A knédliről mindenki tudja, hogy tipikus cseh étel, a pácolt camembertről ez már egyáltalán nem köztudott. Összetételét elnézve el tudom képzelni, hogy jól csúszik rá a cseh sör. De nézzük, hogy készül a Nakladany hermelin, azaz a pácolt camembert sajt. 

pácolt camembert, Nakladany hermelin

“Nakladany hermelin névre hallgat ez a cseh különlegesség, aminek a receptjét mutatom. Már volt hozzá szerencsém (Csehország-Bruno), ahány ház, annyiféle módon készítik, fűszerezik.
Hihetetlenül finom….némi türelmi idő után – miután összeértek az ízek – várakozással telve történik meg a kóstolás. Nagyon bejön a különleges ízvilág! A receptet Gabojsza konyhája, oldalán találtam. Csak ajánlani tudom mindenkinek

Pácolt camembert hozzávalói

  • 850 ml-es befőttes üveg,
  • 3 kerek vagy szögletes camembert sajt,
  • 2 közepes fej lila vagy vöröshagyma,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 3 babérlevél,
  • 1 teáskanál színes szemes bors,
  • 1 teáskanál mustármag,
  • 2-3 kisebb ág rozmaring,
  • friss chilipaprika vagy chilipaprika pehely,
  • napraforgó olaj (készülhet tetszőleges olajjal, akát olívaolajjal is).

Pácolt camembert elkészítése

  • a lila hagymát karikákra, a fokhagyma gerezdeket vékony csíkokra vágtam,
  • a sajtokat feldaraboltam,
  • az előkészített fűszerekből, a hagymákból, egy keveset az üveg aljára szórtam,
  • tettem a sajtból,
  • addig pakoltam rétegezve, amíg elfogyott minden hozzávaló,
  • végül felöntöttem olajjal az üveget,
  • csavaros kupakot tettem rá.

Na most❗️…….Jól el kell dugni a hűtőben, hogy aztán majd jól összeérve elővarázsolhassuk onnan  Nálam két hetet várakozott 😋.
Csak dicsérni tudom, gyakori vendég lesz nálunk, az biztos!

Tipp: sokféleképpen ízesítik, fűszerezik, gondolom ki, hogy ismeri, nekünk ebben a formában, nagyon ízlett.

Pirítóssal, friss kenyérrel nagyon jó, tunkolhatjuk mellé az olajat is… 
Jó étvágyat kívánok! Sör fogyasztása erősen ajánlott mellé! 

Wolf Márta a receptet látva rögtön elkészítette. “Elkészítettem a Nakládany Hermelint. Már olíva olajjal leöntött, végleges állapotában látható. A felnyitás február 23-án lesz ….

Nézd csak, Marika!  (Mustármag helyett majoránna van benne, a többi az általad közölt recept szerint.)”

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának és a kiegészítést Wolf Mártának!

További nemzeti ételek

Pupusa, azaz töltött tortilla serpenyőben

  • 163
  •  
  • 89
  •  
  •  
  • 163
  •  
  • 89
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 15 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás