Nakladany hermelin, azaz pácolt camembert

A knédliről mindenki tudja, hogy tipikus cseh étel, a pácolt camembertről ez már egyáltalán nem köztudott. Összetételét elnézve el tudom képzelni, hogy jól csúszik rá a cseh sör. De nézzük, hogy készül a Nakladany hermelin, azaz a pácolt camembert sajt. 

pácolt camembert, Nakladany hermelin

„Nakladany hermelin névre hallgat ez a cseh különlegesség, aminek a receptjét mutatom. Már volt hozzá szerencsém (Csehország-Bruno), ahány ház, annyiféle módon készítik, fűszerezik.
Hihetetlenül finom….némi türelmi idő után – miután összeértek az ízek – várakozással telve történik meg a kóstolás. Nagyon bejön a különleges ízvilág! A receptet Gabojsza konyhája, oldalán találtam. Csak ajánlani tudom mindenkinek

Pácolt camembert hozzávalói

  • 850 ml-es befőttes üveg,
  • 3 kerek vagy szögletes camembert sajt,
  • 2 közepes fej lila vagy vöröshagyma,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 3 babérlevél,
  • 1 teáskanál színes szemes bors,
  • 1 teáskanál mustármag,
  • 2-3 kisebb ág rozmaring,
  • friss chilipaprika vagy chilipaprika pehely,
  • napraforgó olaj (készülhet tetszőleges olajjal, akát olívaolajjal is).

Elkészítése

  • a lila hagymát karikákra, a fokhagyma gerezdeket vékony csíkokra vágtam,
  • a sajtokat feldaraboltam,
  • az előkészített fűszerekből, a hagymákból, egy keveset az üveg aljára szórtam,
  • tettem a sajtból,
  • addig pakoltam rétegezve, amíg elfogyott minden hozzávaló,
  • végül felöntöttem olajjal az üveget,
  • csavaros kupakot tettem rá.

Na most❗️…….Jól el kell dugni a hűtőben, hogy aztán majd jól összeérve elővarázsolhassuk onnan  Nálam két hetet várakozott 😋.
Csak dicsérni tudom, gyakori vendég lesz nálunk, az biztos!

Tipp: sokféleképpen ízesítik, fűszerezik, gondolom ki, hogy ismeri, nekünk ebben a formában, nagyon ízlett.

Pirítóssal, friss kenyérrel nagyon jó, tunkolhatjuk mellé az olajat is… 
Jó étvágyat kívánok! Sör fogyasztása erősen ajánlott mellé! 

Wolf Márta a receptet látva rögtön elkészítette. „Elkészítettem a Nakládany Hermelint. Már olíva olajjal leöntött, végleges állapotában látható. A felnyitás február 23-án lesz ….

Nézd csak, Marika!  (Mustármag helyett majoránna van benne, a többi az általad közölt recept szerint.)”

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának és a kiegészítést Wolf Mártának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük