Túrós-kávés szelet

A túrós-kávés szelet egy igazán könnyű, nagyon krémes és nagyon finom sütemény. Amolyan család kedvence, amit időnk újra és újra meg kell sütni.

túrós-kávés szelet

Túrós-kávés szelet receptje – 28 x 40 cm-es tepsihez

Isteni könnyed finomság. Érdemes másnapig várni a fogyasztásával, mert akkor az igazi, ha összeérnek az ízek.

Hozzávalók

Tésztához (1 bögre = 250 ml):

  • 2 bögre búza finomliszt,
  • 1 bögre kristálycukor,
  • 1 bögre langyos tej,
  • 1/2 bögre olaj,
  • 2 db tojás,
  • 15 g sütőpor (1 csomag),
  • 8 g vanília cukor (1 csomag),
  • 2 evőkanál kakaó,
  • 1 evőkanál instant kávé.

Krémhez:

  • 500 ml tej,
  • 74 g vanília ízű pudingpor (2 csomag),
  • 4 evőkanál kristálycukor,
  • 500 g túró,
  • 125 g vaj,
    4 evőkanál rum (elhagyható).

Öntethez:

  • 325 g tejföl (1 nagy doboz).
  • 150 g étcsokoládé

Elkészítése

  • A tésztához a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverem tojással, hozzáadom a folyadékokat majd a lisztel elkevert sütőport a kakaót az instant kávét a sót és alaposan eldolgozunk.
  • Olajozott lisztezett tepsibe öntjük 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbával ellenőrizve készre sütjük ez kb 15-20 perc.
  • A pudingot megfőzzük a tejben. Langyosra hűtöm – Folpack fóliát teszek a tetejére így nem “bőrösödik” meg.
  • Hozzáadjuk a cukrot és a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad.
  • Belekeverjük a túrót, a rumot és sima állagú krémmé dolgozzuk.
  • A krémet rákenjük a megsült és kihűtött tésztára és elsimítjuk.
  • A csokoládét kisebb darabokra törjük és gőzfürdő felett, vagy akár mikrohullámú sütőben felolvasztjuk.
  • Ezután rögtön belekeverjük a tejfölt és alaposan elkeverjük. Dolgozzunk gyorsan, mert a csokoládé nagyon hamar megköt.
  • Az öntetet a túrós krém tetejére kenjük, majd az egész süteményt hűtőszekrénybe tesszük.

Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 192
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 192
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük