Diétás mézeskalács

Bár szerintem a hagyományos mézeskalács az igazi, egyre többen kénytelenek lemondani róla és egy egészségesebb változat után nézni. A diétás mézeskalács teljes-kiőrlésű lisztből és édesítőszerrel készül, hogy az érzékenyebbeknek se kelljen lemondaniuk az édes élvezetről. Készítése pont ugyanolyan egyszerű, mint a hagyományos mézeskalácsé, energiatartalma viszont jóval kisebb.

 

diétás mézeskalács

 

A diétás mézeskalács receptje olvasónktól származik, én még nem próbáltam. Eddig.

Diétás mézeskalács hozzávalói

  • 35 dkg teljes-kiőrlésű tönkölybúza liszt,
  • 15 dkg zabpehely liszt,
  • 12,5 dkg kókuszzsír,
  • 20 dkg méz,
  • 12,5 dkg édesítő (eritrit, xilit),
  • 1 evőkanál mézeskalács-fűszer,
  • 1 teás kanál szódabikarbona,
  • 1 tojássárga a tésztába,
  • 1 tojássárga megkenéshez,

Diétás mézeskalács elkészítése

  • a liszteket összekeverjük a szódabikarbonával és a fűszerekkel,
  • a kókuszzsírt felolvasztjuk és a lisztes keverékhez adjuk,
  • a mézet az édesítőszerrel felmelegítjük és ezt is hozzáadjuk,
  • jól összedolgozzuk,
  • formára szaggagtjuk,
  • tetejét megkenjük tojássárgával,
  • a hagyományos mézeskalácshoz hasonlóan 15-20 perc alatt készre sütjük,
  • a kihűlt mézeskalácsokat cukormázzal feldíszítjük.

Máz (íróka) a díszítéshez

Egy tojásfehérjét 6 kanál porcukorral jól elkeverünk és a kihűlt mézeskalácsokat megdíszítjük. A mázat akár ételszínezékkel meg is színezhetjük vagy apró díszítő gyöngyökkel, színes cukorkákkal is díszíthetjük.

Nagyon köszönöm a receptet és a fotót Tóth Lajosné Angyal Ágnesnek!

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 13
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
  • 13
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 1 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás