Diétás mézeskalács receptje

Bár szerintem a hagyományos mézeskalács az igazi, egyre többen kénytelenek lemondani róla és egy egészségesebb változat után nézni. A diétás mézeskalács teljes-kiőrlésű lisztből és édesítőszerrel készül, hogy az érzékenyebbeknek se kelljen lemondaniuk az édes élvezetről. Receptje, készítése pont ugyanolyan egyszerű, mint a hagyományos mézeskalácsé, energiatartalma viszont jóval kisebb.

diétás mézeskalács

A diétás mézeskalács receptje olvasónktól származik, én még nem próbáltam. Eddig.

Diétás mézeskalács hozzávalói

  • 35 dkg teljes-kiőrlésű tönkölybúza liszt,
  • 15 dkg zabpehely liszt,
  • 12,5 dkg kókuszzsír,
  • 20 dkg méz,
  • 12,5 dkg édesítő (eritrit, xilit),
  • 1 evőkanál mézeskalács-fűszer,
  • 1 teás kanál szódabikarbona,
  • 1 tojássárga a tésztába,
  • 1 tojássárga megkenéshez,

Diétás mézeskalács elkészítése

  • a liszteket összekeverjük a szódabikarbonával és a fűszerekkel,
  • a kókuszzsírt felolvasztjuk és a lisztes keverékhez adjuk,
  • a mézet az édesítőszerrel felmelegítjük és ezt is hozzáadjuk,
  • jól összedolgozzuk,
  • formára szaggagtjuk,
  • tetejét megkenjük tojássárgával,
  • a hagyományos mézeskalácshoz hasonlóan 15-20 perc alatt készre sütjük,
  • a kihűlt mézeskalácsokat cukormázzal feldíszítjük.

Máz (íróka) a díszítéshez

Egy tojásfehérjét 6 kanál porcukorral jól elkeverünk és a kihűlt mézeskalácsokat megdíszítjük. A mázat akár ételszínezékkel meg is színezhetjük vagy apró díszítő gyöngyökkel, színes cukorkákkal is díszíthetjük.

Nagyon köszönöm a receptet és a fotót Tóth Lajosné Angyal Ágnesnek!

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × három =