Túrófánk Marika módra

Az egyszerű és gyors túrófánk főleg frissen finom, de nem kell aggódni, mert biztos nem marad belőle másnapra. A túrófánk Marika módra receptje nagyon hasonló az én kedvenc túrófánk receptemhez, de ez nem puffancs, hanem fánk formában készül.

Túrófánk Marika módra

Illésné Nagy Máriától kaptuk a receptet.

“Mindenhol fánkok… 😄 de hát fánkszezon van!!!
Nekem is van egy “tuti biztos” túrófánk receptem, kicsit eltér az Irénke félétől, de az biztos, hogy ez is könnyű és finom. Főleg frissen fogyasztva, jó szívvel ajánlom! ☺️”

Túrófánk Marika módra hozzávalói

  • 25 dkg liszt,
  • 25 dkg túró,
  • 3 tojássárgája,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1 csipet só,
  • 1 evőkanál porcukor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 1 kávéskanál sütőpor,
  • mazsola (elhagyható),
  • 1/2 citrom reszelt héja,
  • sütéshez olaj.

Túrófánk Marika módra elkészítése

  • a hozzávalókat kimérjük,
  • a túrót aki szeretné áttörheti szűrőn (nem szoktam),
  • alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat,
  • 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk (nem fontos lisztezni alatta),
  • pohárral vagy kerek kiszúróval kiszaggatjuk,
  • a közepét kisebb méretű formával kilyukasztjuk,
  • közepesen forró olajban szép aranybarnára sütjük,
  • átfordítjuk a másik oldalára is (figyeljünk, mert viszonylag hamar megsül, érdemes az elsőkből egyet lemeózni, vajon átsült-e teljesen),
  • ha valaki szeretné porcukorral, vagy pici fahéjjal elkevert porcukorral megszórhatja.

Tipp: tejfölben elkeverek porcukrot, reszelt citromhéjat és ezt kínálom mellé. Lehet citromhéj helyett pici fahéjat keverni, így is nagyon finom.

A fánk langyosan, frissen kisülve a legfinomabb! 🙂

Jó sütögetést! Jó étvágyat kívánok!”

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

További fánk receptek

Legjobb fánk receptek

  • 141
  •  
  • 35
  •  
  •  
  • 141
  •  
  • 35
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 4 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás