Gyors és könnyű túrófánk egyszerűen receptje

Van jó pár receptem, amit bármikor bátran bevethetek, ha hirtelen össze kell dobni valami kényeztető finomságot. Mondanom sem kell, hogy ezek mindegyike gyors, egyszerű és brutálisan finom. A könnyű túrófánk a toplista elején helyezkedik el. Még sosem okozott csalódást, a váratlan vendégek is mindig imádták. A tésztát pár perc alatt összekverjük, a fánkot forró olajban kisütjük és már kész is a könnyű tésztájú és nagyon finom túrófánk. 

könnyű túrófánk

Könnyű túrófánk receptje

Túrófánk diétásan készülhet, de én most egy hagyományos túrófánk receptet mutatok, amibe kevesebb cukrot teszek, mint ami elő van írva és nem szórom meg porcukorral, így csökkentek a kalóriáján.

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál cukor, (én 2 és féllel tettem, mindenből kispórolom a cukor kb. 20 %-át)
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • egy kicsi só
  • reszelt citrom héj (ez el is maradhat, bár szerintem nagyon jól illik hozzá)
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tetejére (én ezt is mindig elhagyom)

Könnyű túrófánk elkészítése

  • A villával összetört túróba belekeverjük az összes hozzávalót.
  • Ha túl sűrűnek ítéljük, tegyünk még bele tejfölt.
  • 10-20 percig pihentethetjük, majd felforrósítjuk az olajat.
  • Kanállal kis fánkocskákat szaggatunk a masszából és bő, forró olajban kisütjük.
  • Egyszerre ne rakj túl sok fánkot az olajba.
  • Ha elég helyet hagysz a fánkocskáknak, akkor maguktól is megfordulnak, amint az egyik oldaluk megsült.
  • Aranybarnára sütjük és papírtörlőre tesszük, ami felszívja a felesleges zsiradékot.
  • Porcukorral meghintjük.
  • Finom házi lekvárral tálaljuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan házasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker. Eddig még mindenkinek bevált!

Jó étvágyat!

További fánk receptek

Ha édesség, akkor a téli hónapok legnagyobb sztárja a fánk. Többféle receptje és megjelenési formája ismert. A farsangi időszakhoz viszont a szalagos fánk illik a leginkább. Az a jó zamatos, szalagos, ami mellé még jobban fogy a baracklekvár. Februárban mindig előkerül a régi recept, mert a nagymama szalagos fánkjának nincs párja. Nézzük, hogy készül a farsangi szalagos fánk!

A rózsafánk sütésének nincs nagy hagyomány nálunk. Gyerekkoromban a szalagos farsangi fánk és az egyszerű túrófánk mellett csörögefánk volt még a farsangi időszak sztárja. Pár éve fedeztük csak fel a rózsafánkot, ami a csörögefánk tésztának új köntöst kölcsönöz, sokkal mutatósabb, mint elődje.

A zsírban sült édességek között előkelő helyet foglal el a fánk. A népi hiedelmek szerint a fánk a párkeresés egyik szimbóluma: a lányok egy-egy fánk ajándékba adásával jelezték a fiúknak szimpátiájukat. A farsangi időszak kedvenc édessége sokféle formában készíthető az ikonikus szalagos fánktól kezdve a legegyszerűbben összeállítható túrófánkig. Diétásan, sütőtökkel vagy akár édesburgonyával is készíthetjük. Összegyűjtottem, hogy melyek a legjobb fánk receptek.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük