Gyors és könnyű túrófánk egyszerűen

Van jó pár receptem, amit bármikor bátran bevethetek, ha hirtelen össze kell dobni valami kényeztető finomságot. Mondanom sem kell, hogy ezek mindegyike gyors, egyszerű és brutálisan finom. A könnyű túrófánk a toplista elején helyezkedik el. Még sosem okozott csalódást, a váratlan vendégek is mindig imádták.

könnyű túrófánk

Könnyű túrófánk hozzávalói

  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál cukor, (én 2 és féllel tettem, mindenből kispórolom a cukor kb. 20 %-át)
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • egy kicsi só
  • reszelt citrom héj (ez el is maradhat, bár szerintem nagyon jól illik hozzá)
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tetejére (én ezt is mindig elhagyom)

Könnyű túrófánk elkészítése

  • A villával összetört túróba belekeverjük az összes hozzávalót.
  • Ha túl sűrűnek ítéljük, tegyünk még bele tejfölt.
  • 10-20 percig pihentethetjük, majd felforrósítjuk az olajat.
  • Kanállal kis fánkocskákat szaggatunk a masszából és bő, forró olajban kisütjük.
  • Egyszerre ne rakj túl sok fánkot az olajba.
  • Ha elég helyet hagysz a fánkocskáknak, akkor maguktól is megfordulnak, amint az egyik oldaluk megsült.
  • Aranybarnára sütjük és papírtörlőre tesszük, ami felszívja a felesleges zsiradékot.
  • Porcukorral meghintjük.
  • Finom házi lekvárral tálaljuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan házasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker. Eddig még mindenkinek bevált!

Jó étvágyat!

Nagyon köszönöm Irénkének a receptet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

13 − 5 =