Mutatós rózsafánk recept képpel

A rózsafánk sütésének nincs nagy hagyomány nálunk. Gyerekkoromban a szalagos farsangi fánk és az egyszerű túrófánk mellett csörögefánk volt még a farsangi időszak sztárja. Pár éve fedeztük csak fel a rózsafánkot, ami a csörögefánk tésztának új köntöst kölcsönöz, sokkal mutatósabb, mint elődje.

rózsafánk recept

Rózsafánk recept hozzávalói: 

  • 25 dkg liszt,
  • 3 tojássárgája,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 csipet só,
  • 5 dkg porcukor a tésztába,
  • étolaj a kisütéshez,
  • porcukor a megszóráshoz,
  • házi lekvár a tálaláshoz.

rózsafánk recept

 

Rózsafánk elkészítése

  • a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom,
  • letakarva 10-15 percre a hűtőbe teszem pihentetni,
  • a tésztát 2 mm vékonyra kinyújtom,
  • 3 különböző méretű szaggatóval kiszaggatom, (én hullámos formát használtam, hogy a végeredmény még mutatósabb legyen),
  • mindegyik korongot 4 helyen bevágom,
  • a korongok közepét tojásfehérjével megkenem és jól egymásra nyomom a három korongot,
  • forró olajba teszem úgy, hogy a kis korong kerüljön először alulra,
  • majd megfordítom és készre sütöm,
  • porcukorral megszórom és lekvárt helyezek a rózsafánkok közepébe (természetesen finom házi baracklekvárt használtam).

 

Jó étvágyat!

  • 83
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  
  • 83
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − 11 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás