Mutatós rózsafánk recept képpel

A rózsafánk sütésének nincs nagy hagyomány nálunk. Gyerekkoromban a szalagos farsangi fánk és az egyszerű túrófánk mellett csörögefánk volt még a farsangi időszak sztárja. Pár éve fedeztük csak fel a rózsafánkot, ami a csörögefánk tésztának új köntöst kölcsönöz, sokkal mutatósabb, mint elődje.

rózsafánk recept

Rózsafánk recept hozzávalói:

  • 25 dkg liszt,
  • 3 tojássárgája,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 csipet só,
  • 5 dkg porcukor a tésztába,
  • étolaj a kisütéshez,
  • porcukor a megszóráshoz,
  • házi lekvár a tálaláshoz.

rózsafánk recept

Rózsafánk elkészítése

  • a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom,
  • letakarva 10-15 percre a hűtőbe teszem pihentetni,
  • a tésztát 2 mm vékonyra kinyújtom,
  • 3 különböző méretű szaggatóval kiszaggatom, (én hullámos formát használtam, hogy a végeredmény még mutatósabb legyen),
  • mindegyik korongot 4 helyen bevágom,
  • a korongok közepét tojásfehérjével megkenem és jól egymásra nyomom a három korongot,
  • forró olajba teszem úgy, hogy a kis korong kerüljön először alulra,
  • majd megfordítom és készre sütöm,
  • porcukorral megszórom és lekvárt helyezek a rózsafánkok közepébe (természetesen finom házi baracklekvárt használtam).

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük