Farsangi csörögefánk (herőke)

Ha farsang, akkor fánk. Nekem a szalagos fánk a nagy kedvencem, de a farsangi csörögefánk elkészítése sokkal egyszerűbb és a még a szalag miatt sem kell aggódni.

farsangi csörögefánk

Fogadd szeretettel Kordics-Ujvári Veronika kitűnő receptjét!

Farsangi csörögefánk (herőke) hozzávalói

  • 30 dkg liszt,
  • 4 tojás sárgája,
  • 5 dkg cukor,
  • 1 evőkanál rum,
  • 2-3 evőkanál tejföl,
  • csipet só,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • sütéshez bőven olaj.

Farsangi csörögefánk (herőke) elkészítése

  • a lisztet gyúródeszkára szitáljuk,
  • összekeverjük a cukorral és csipet sóval,
  • közepébe mélyedést nyomunk,
  • majd beleütjük a tojások sárgáját,
  • hozzáadjuk a rumot,
  • és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk,
  • a tésztát folpackba csomagolva hűvös helyen 30 percig pihentetjük,
  • majd lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk (az az igazi, ha papírvékonyra ki tudjuk nyújtani),
  • a tésztából éles késsel, vagy derelyevágóval 3-4 cm széles csíkokat vágunk,
  • majd kb. 10 cm hosszú rombuszokra vágjuk,
  • a rombuszok közepét hosszúkásan bevágjuk,
  • az így keletkezett nyíláson a rombuszok két hegyes végét átbújtatjuk,
  • az olajat magas serpenyőben 180 fokra felmelegítjük és a csörögét adagonként 3-4 perc alatt aranysárgára sütjük,
  • a fánkokat papírszalvétára szedjük majd vaníliás cukorral meghintve kínáljuk.

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Ujvári Veronikának!

Legjobb fánk receptek

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás