Képviselőfánk tepsiben sütve

Az olvasónk által megosztott képviselőfánk tepsiben sütve sütemény elnevezését olvasva felkaptam a fejem. A hagyományos képviselőfánkot is tepsiben kell sütni. Így ebben a receptben nem az a különleges, hogy tepsiben sült, sokkal inkább az, hogy egyben, aprósüteménnyé szeletelhető formában készül. 

Képviselőfánk tepsiben sütve

Ujvári-Kordics Veronika: “Soha nem szerettem képviselőfánkot sütni, mert mindig elvette a kedvemet, ha nem sikerült. A napokban rátaláltam erre a receptre, ezek után már bármikor hozzáfogok képviselőfánkot sütni.”

Képviselőfánk tepsiben sütve hozzávalói – 28*40 cm-es tepsihez

Tésztához:

  • 125 ml víz,
  • 125 ml tej,
  • 1/4 kiskanál só,
  • 1 kanál cukor,
  • 115 g vaj,
  • 140 g liszt,
  • 4 db egész tojás.

Krémhez:

  • 450 ml tej,
  • 500 ml tej,
  • 120 g porcukor,
  • 20 g porcukor.
  • 2 db egész tojás,
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor,
  • 50 g liszt,
  • 50 g vaj,
  • 200 ml tejszín.

Tetejére:

  • 40 g csoki,
  • 10 g vaj.

Képviselőfánk tepsiben sütve elkészítése

  • a sütőt előmelegítem 200 fokra,
  • közben elkészítem a tésztát,
  • egy lábasban a vizet, a vajat a sót a cukrot elolvasztom lassú tűzön,
  • hozzáadom a lisztet,
  • kevergetem, akkor jó, ha a tészta az edény falától elválik,
  • leveszem a tűzről és egyenként hozzáadom a tojásokat,
  • alaposan összekeverem,
  • a tepsit kiolajozom és belesimítom a tésztát, úgy hogy körbe legyen pereme a tésztának,
  • a 200 fokos ütőben 15 percig sütöm,
  • majd újabb 15 perc következik a 180 fokra állított sütőben,
  • amíg a tészta sül elkészítem a krémet,
  • a 450 ml tejet a tűzre teszem kis lángra,
  • közben a tojásokat elkeverem a cukrokkal,
  • hozzáadom a lisztet és az 500 ml tejet,
  • ezt hozzáadom a 450 ml tejhez és sűrűre főzöm,
  • ha kész leveszem a tűzről és hozzákeverem a vajat, majd a hűtőbe teszem,
  • a tejszínt felverem és apránként belekeverem a porcukrot,
  • ha kihűlt a krém, kanalanként adagolom a tejszínt a krémhez és óvatos mozdulatokkal elkeverem, én erre lyukas közepű fakanalat használok,
  • ha elkészült a tészta kiveszem a sütőből, kihűtöm és a tetejére simítom a krémet,
  • a csokit felolvasztom és a sütemény tetejére húzogatom.

Nagyon köszönöm a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

  • 126
  •  
  • 8
  •  
  •  
  • 126
  •  
  • 8
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − 6 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás