Mákos-narancsos kuglóf

A mákos-narancsos kuglóf receptjét még tavaly decemberben, a két ünnep között osztotta meg Marika. Akkor azonban annyi édesség receptjét osztottam meg itt a blogon, hogy a nagy dömpingben ez kimaradt. De miért ne édesíthetné meg ez egy hideg februári napot?

Mákos-narancsos kuglóf

Mákos-narancsos kuglóf

“Aki nem szeretne sok időt eltölteni a sütemény készítésével, egy mutatós, finom kuglófot ajánlok az ünnepi asztalra 🎄🌟💝🎁😇
Könnyen, gyorsan elkészíthető. Ígérem, nagyon hamar elfogy! 😉”

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg vaj/margarin,
  • 22 dkg porcukor,
  • 5 tojás,
  • 25 dkg liszt,
  • 10 dkg darált mák,
  • fél tasak sütőpor,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • 2 bio narancs reszelt héja,
  • fél üveg magozott meggybefőtt (lehet nélküle is készíteni)

Díszítéshez:

  • 1 tábla (10 dkg) fehércsokoládé,
  • 1 evőkanál darált mák,
  • cukrozott narancshéj kockák.

Elkészítése

  • A puha vajat/margarint a porcukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
  • A liszthez hozzáadjuk a kimért darált mákot, a sütőport, fahéjat, reszelt narancshéjat és elvegyítjük.
  • Két részletben a vajas keverékhez adjuk, elkeverjük.
  • Fél üveg magozott meggybefőttet laza mozdulatokkal beleforgatunk.
  • Vajjal kikent, lisztezett kuglóf formába töltjük, elsimítjuk a tetejét.
  • 160 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt megsütjük.
  • 10 percig a formában hagyjuk, majd kiborítjuk, hűlni hagyjuk.
  • A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, körben a kuglóf tetejére öntjük, megszórjuk darált mákkal, cukrozott narancshéjjal díszítjük.

Tipp: rövid időre betehetjük a hűtőszekrénybe, így nagyon hamar megköt a csoki a tetején.

Szeletelés után kínáljuk.

Jó sütögetést, jó étvágyat kívánok!

forrás: az ötlet a NL Konyha 2018/decemberi számából származik. A meggybefőttet saját ötlet alapján tettem hozzá, jó megoldás volt, isteni finom lett.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 260
  • 20
  •  
  •  
  • 260
  •  
  • 20
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük