Gezemice lecsó Marika módra

„Apukám gyerekkoromban sokszor készített ilyen lecsót, amit aztán a „kommunista szombat” alkalmával, gondosan elcsomagolva magával vitt a munkahelyére, ebéd gyanánt – munkatársai legnagyobb örömére! 🙂 Elmaradhatatlan résztvevője volt a „Fradi kolbász”, amire gondolom sokan emlékeztek.” A gezemice lecsó Marika módra receptje szuper ötletadó a maradékok felhasználására is.

gezemice lecsó

Lecsó….ahogy nálam készül….egy kis múlt idézés kíséretében 😋
Köszönöm, ha elolvasod 😊
…Apukám gyerekkoromban sokszor készített ilyen lecsót, amit aztán a „kommunista szombat” alkalmával, gondosan elcsomagolva magával vitt a munkahelyére, ebéd gyanánt – munkatársai legnagyobb örömére! 🙂 Elmaradhatatlan résztvevője volt a „Fradi kolbász”, amire gondolom sokan emlékeztek….
Célzottan is készülhet, ha veszünk hozzá kolbászt, szalonnát, bármilyen fajta húst, de a hűtőszekrényben „vergődő”, maradék 1-2 szelet párizsi, sonka, felvágott……stb. is emelheti ennek a finom lecsónak az értékét, végeredményét 😃 Maradék főtt, sült hús is belekerülhet.
Megmutatom, nálam hogyan és miből készült.
A hozzávalók mennyisége eltérő és egyedi lehet, attól is függ hány személynek készül, ajánlónak, ötletnek szánom az elkészítését.

 

GEZEMICE LECSÓ 🧅🌶🍅🍖🥓🥩🍲🍛🍳🍞

Kezdésként egy szál kolbászt felkarikáztam, addig sütöttem amíg zsírjára sült, néhány szelet mangalicaszalonnát kockákra vágva hozzáadtam, együtt sütöttem. Vöröshagymát szeletekre vágtam, tv paprika, zöld csípős paprika magházát eltávolítottam, félbevágtam, lefektetve félujjnyi vastag szeletekre vágtam. Paradicsomot feldaraboltam, majd mindezeket az elősütött kolbászos- szalonnás alaphoz tettem. Sóval, borssal, őrölt piros paprikával, pici őrölt köménnyel fűszereztem, lefedve félpuhára pároltam. Ezután sonkát, egyéb felvágott maradékot csíkokra vágtam, 2 szelet sült sertéshús maradékot szintén feldaraboltam, a lecsóhoz adtam. Volt egy fél zsenge cukkinim is, feldaraboltam, hozzáadtam. Addig főztem, amíg kellően megpuhult minden, közben lehet fűszerezni, ha szükséges. A végeredménynek jó szaftosnak, tunkolható állagúnak kell lennie 😋
Rizst készítettem köretként és mindenkinek sütöttem 1-1 tükörtojást, hozzá sk kovászos uborkát ettünk, így tálaltam a Gezemice lecsómat.


Aki szeretné, felvert tojást is keverhet hozzá és így is tálalhatja, akár kenyér kíséretében is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük a múltidézést és kitűnő recept ötletet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük