Bounty szelet – finom kókuszos csoki házilag

A Bounty szelet pont az, aminek a neve alapján gondoljuk: mennyei bounty csoki, azaz kókuszos csoki házilag készítve. A sütés nélkül készülő finom desszert az egész család kedvence lesz, de legalábbis a kókuszimádóké biztosan.

Bounty szelet

Bounty szelet, bounty csoki házilag

Az étkezési céllal használt kókusz a kókuszpálma termése, a kókuszdió. A kókuszdiót borító durva rostszálakat textilipari eljárásokkal szőnyegek, lábtörlők, zsinórok készítésére lehet felhasználni.

Szintén a terméséből nyerik ki a koprát, ami a kókuszdió kiszárított húsa, ebből lesz a kókuszreszelék és alapanyaga a kókuszolajnak és számos takarmánynak.

A kókusztejet a kókuszdió reszelt húsából állítják elő préseléssel és víz hozzáadásával. Tejet és tejszínt helyettesíthet különböző ételekben. Az áttetsző folyadékot ami a kókuszdióban van, kókuszvíznek nevezik, ezt ivásra használják, nem úgy mint a kókusztejet.

Hozzávalók – kb. 48 szelethez

  • 3 dl tej,
  • 10 dkg vaj,
  • 8 dkg cukor,
  • 4 evőkanál búzadara,
  • 12 dkg kókusz,
  • 20 dkg csoki,
  • 2 teáskanál olaj.

Elkészítés

  • A tejet felfőzzük a vajjal és a cukorral.
  • Mikor a vaj elolvadt hozzászórjuk a darát és egy percen át főzzük.
  • Belekeverjük a kókuszt és hagyjuk langyosra hűlni.
  • Egy 20 × 20-as keretet kibélelünk fóliával vagy egy deszkára téve sütőpapírt teszünk az aljára.
  • Beleöntjük a kókuszos masszát és teljesen kihűtjük.
  • A csokit megolvasztjuk, az olajjal elkeverjük és a felét rákenjük a kókuszra.
  • Hagyjuk megszilárdulni, majd körbe vágjuk a keretet és megfordítjuk a sütit. A keretet vissza helyezve a másik oldalát is lekenjük csokival és szintén hagyjuk megkötni.
  • Ha megtörtént, a keretet eltávolítva felvágjuk szeletekre.
  • Hűtőben tároljuk.

Nagy köszönöm a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

20 − 18 =