Káposztával töltött paprika télire -recept

A káposztával töltött paprika készítése egyszerű. Leginkább az szokott gondot okozni, hogy a paprika megpuhul vagy beszürkül. Olvasónk elmondja, hogy készül nála a ropogós és színét megtartó finom savanyúság.

Káposztával töltött paprika

Káposztával töltött paprika hozzávalói

  • 2 kg fehér káposzta,
  • 70 dkg vöröskáposzta,
  • 50 dkg vöröshagyma,
  • 2 evőkanál só,
  • 2 kg körüli paprika (érdemes fehér és piros paprikát vegyesen használni)
  • egész bors,
  • egész fűszerkömény,
  • babérlevél.

Savanyúságléhez:

  • 2,5 liter víz,
  • 3,5 dl 20 %-os ecet,
  • 15- 35 dkg kristálycukor,
  • 4 evőkanál só,
  • 2 teáskanál szalicil vagy nátrium benzoát.

Káposztával töltött paprika elkészítése

  • a savanyúságlé hozzávalóit az ecet kivételével összekeverjük, cukrot ízlés szerint tegyünk hozzá, közben kóstolgassuk,
  • forraljuk fel,
  • végül tegyük hozzá az ecetet is, 
  • hagyjuk teljesen kihűlni,
  • a paprikákat megmossuk, a tetejüket levágjuk és kiszedjük a belsejüket, 
  • a káposztákat megmossuk és legyaluljuk,
  • a hagymát hozzáaprítjuk,
  • 2 evőkanál sóval megszórjuk,
  • félórát állni hagyjuk, 
  • majd kifacsarjuk,
  • a paprikákat megtöltjük a káposztával, 
  • a már megtöltött paprikákat berakjuk az üvegekbe,
  • a tetejére rakunk a fűszerekből,
  • majd felöntjük a lével,
  • másnapig lezáratlanul hagyjuk,
  • másnap kipótoljuk a savanyúságlevet,
  • mindegyikre teszünk egy késhegynyi tartósítószert,
  • lezárjuk az üvegeket.

Tipp: a savanyúság levet mindenképp hagyjuk kihűlni, és hidegen öntsük rá, mert így lesz majd ropogós és szép színes a paprika. 

Nagyon köszönöm a receptet Szőtsné Editnek!

További savanyúság receptek

  • 455
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 455
  •  
  •  
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − három =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás