Káposztával töltött paprika télire – recept

A káposztával töltött paprika készítése egyszerű. Leginkább az szokott gondot okozni, hogy a paprika megpuhul vagy beszürkül. Olvasónk elmondja, hogy készül nála a ropogós és színét megtartó finom savanyúság.

Káposztával töltött paprika

Káposztával töltött paprika hozzávalói

  • 2 kg fehér káposzta,
  • 70 dkg vöröskáposzta,
  • 50 dkg vöröshagyma,
  • 2 evőkanál só,
  • 2 kg körüli paprika (érdemes fehér és piros paprikát vegyesen használni)
  • egész bors,
  • egész fűszerkömény,
  • babérlevél.

Savanyúságléhez:

  • 2,5 liter víz,
  • 3,5 dl 20 %-os ecet,
  • 15- 35 dkg kristálycukor,
  • 4 evőkanál só,
  • 2 teáskanál szalicil vagy nátrium benzoát.

Elkészítése

  • a savanyúságlé hozzávalóit az ecet kivételével összekeverjük, cukrot ízlés szerint tegyünk hozzá, közben kóstolgassuk,
  • forraljuk fel,
  • végül tegyük hozzá az ecetet is,
  • hagyjuk teljesen kihűlni,
  • a paprikákat megmossuk, a tetejüket levágjuk és kiszedjük a belsejüket, 
  • a káposztákat megmossuk és legyaluljuk,
  • a hagymát hozzáaprítjuk,
  • 2 evőkanál sóval megszórjuk,
  • félórát állni hagyjuk,
  • majd kifacsarjuk,
  • a paprikákat megtöltjük a káposztával, 
  • a már megtöltött paprikákat berakjuk az üvegekbe,
  • a tetejére rakunk a fűszerekből,
  • majd felöntjük a lével,
  • másnapig lezáratlanul hagyjuk,
  • másnap kipótoljuk a savanyúságlevet,
  • mindegyikre teszünk egy késhegynyi tartósítószert,
  • lezárjuk az üvegeket.

Tipp: a savanyúság levet mindenképp hagyjuk kihűlni, és hidegen öntsük rá, mert így lesz majd ropogós és szép színes a paprika.

Nagyon köszönöm a receptet Szőtsné Editnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük