Vödrös csemegeuborka eltevése

A házi vödrös csemegeuborka hatalmas találmány. Pár nap alatt elkészül. Igaz gyorsan fogy, de nagy vödörrel készül egyszerre, így sokáig tart. Ráadásul, ha fogyóban van, egyszerűen újra feltölthetjük és folyamatosan lehet csemegeuborkánk.

Vödrös csemegeuborka

Több előnye is van a vödrös savanyuságoknak. Egyrészt nem kell üvegekkel bajlódni (venni tetővel együtt, fertőtleníteni) és pénzt kiadni erre. Másrészt pedig ahogy érik az uborka úgy mehet hozzá mindig az újabb adag. Nem kell tehát megvárni, hogy mindegyik megnőjön és az eltevés sem olyan macarás, mintha üvegekbe raknánk.

Ugyanezzel a mdszerrel készülhet a dobálós vegyes savanyúság is.

Vödrös csemegeuborka hozzávalói (10 literes fedeles edényhez)

  • jó sok uborka, ahogy érik
  • 3 liter víz,
  • 50 dkg cukor,
  • 15 dkg só (nem jódozott),
  • 6,5 dl 20 %-os ecet,
  • 1,5 mokkáskanál borkénpor,
  • 3 mokkáskanál szalicil,
  • 3 mokkáskanál szódabikarbóna,
  • 2 mokkáskanál mustármag,
  • 2 mokkáskanál koriander,
  • 2 mokkáskanál egész bors,
  • 3 babérlevél,
  • 1 csokor kapor,
  • néhány szelet torma,
  • 15-20 kisebb fej vöröshagyma

Elkészítése

  • a hozzávalókat hidegen összekeverjük,
  • a megmosott uborkát beletesszük,
  • folyamatosan tehetjük bele az uborkát, amíg tele nem lesz,
  • egy hétig nem kell lezárni az edény tetejét,
  • közben néhányszor meg kell keverni,
  • egy hét után zárjuk le légmentesen,
  • ekkor már fogyasztható,
  • és később is folyamatosan mehet bele újabb uborka.

Fontos, hogy mindig tiszta fa, vagy műanyag szedőt használjunk, fém kiszedőt sosem!

Köszönjük a receptet Ságiné Kovács Évának!

Ha tetszett a recept és egyéb zöldségféléd is van otthon, akkor javaslom próbáld ki a dobálós vegyes vágott savanyúságot is.

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + négy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás