Vödrös csemege uborka

A vödrös csemege uborka hatalmas találmány. Igaz gyorsan fogy, de nagy vödörrel készül egyszerre, így sokáig tart. Ráadásul, ha fogyóban van, egyszerűen újra feltölthetjük és folyamatosan lehet csemege uborkánk.

 

vödrös csemegeuborka

 

Vödrös csemege uborka hozzávalói (10 literes fedeles edényhez)

  • jó sok uborka, ahogy érik
  • 3 liter víz,
  • 50 dkg cukor,
  • 15 dkg só (nem jódozott),
  • 6,5 dl 20 %-os ecet,
  • 1,5 mokkáskanál borkénpor,
  • 3 mokkáskanál szalicil,
  • 3 mokkáskanál szódabikarbóna,
  • 2 mokkáskanál mustármag,
  • 2 mokkáskanál koriander,
  • 2 mokkáskanál egész bors,
  • 3 babérlevél,
  • 1 csokor kapor,
  • néhány szelet torma,
  • 15-20 kisebb fej vöröshagyma

 

Vödrös csemege uborka elkészítése

  • a hozzávalókat hidegen összekeverjük,
  • a megmosott uborkát beletesszük,
  • folyamatosan tehetjük bele az uborkát, amíg tele nem lesz,
  • egy hétig nem kell lezárni az edény tetejét,
  • közben néhányszor meg kell keverni,
  • egy hét után zárjuk le légmentesen,
  • ekkor már fogyasztható,
  • és később is folyamatosan mehet bele újabb uborka.

 

Fontos, hogy mindig tiszta fa, vagy műanyag szedőt használjunk, fém kiszedőt sosem!

Köszönjük a receptet Ságiné Kovács Évának!

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Könnyű és fenséges meggyes süti

🌷 Könnyű túrógombóc dupla epres eperöntettel

🌷 Ingyen letölthető receptkönyv

🌷 Nagyi féle zserbó sok töltelékkel

🌷 Medvehagymás vajaspogácsa

🌷 Kívül mákos mákosgombóc receptje

🌷 Kovászos uborka krumplival érlelve

  • 290
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  
  • 290
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás