Svéd hagymás uborka télire – pikáns savanyúság

Ha unja már a család a megszokott téli savanyúságokat mutatok egy új receptet. Ha már unalmas a savanyú uborka vagy a télire eltett kovászos uborka és mindemellett imádjátok a hagymát, akkor nyert ügyetek van. A svéd hagymás uborka télire eltevése pont nektek való. Egyszerű és gyors recept,és kitűnő savanyúság a téli hónapokra.

svéd hagymás uborka télire

Az uborka szezonban érdemes gondolni a téli napora is. A vegyes savanyúságok egyik összetevője is az uborka. Jó megoldás lehet a vödrös csemegeuborka vagy a dobálós savanyúság is.

Svéd hagymás uborka télire

Hozzávalói – 8 üveg savanyúsághoz

  • 4 kg szeletelt uborka,
  • 1 kg vékonyra szeletelt hagyma,
  • 1 dl só,
  • 8 dl cukor,
  • 4 dl 10%-os ecet,
  • 6 dl víz,
  • 25 g mustármag, (ízlés szerint lehet kevesebb vagy el is maradhat),
  • ízlés szerint babérlevél,
  • 1 mokkáskanál nátrium-benzoát,
  • 1 mokkáskanál borkén (ettől marad szép zöld színe a színe).

Elkészítése

  • alaposan megtisztítjuk az üvegeket és a tetőket,
  • az uborkát alaposan megtisztítjuk és legyaluljuk,
  • a hagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk,
  • egy nagy edénybe beletesszük az uborkát és hagymát,
  • rárakjuk a fűszereket,
  • az ecetet és a vizet összekeverjük,
  • a levet ráöntjük az uborkára,
  • alaposan összekeverjük, hogy mindenhol átjárják a fűszerek,
  • üvegekbe rakjuk,
  • lezárjuk az üvegeket és mehetnek a kamrába.

Tipp: Ha még pikánsabbra szeretnénk, fokhagymát is tehetünk bele.

Nagyon köszönjük a receptet Fritz Házi Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + 6 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás