Svéd hagymás uborka télire – pikáns savanyúság
Ha unja már a család a megszokott téli savanyúságokat mutatok egy új receptet. Ha már unalmas a savanyú uborka vagy a télire eltett kovászos uborka és mindemellett imádjátok a hagymát, akkor nyert ügyetek van. A svéd hagymás uborka télire eltevése pont nektek való. Egyszerű és gyors recept,és kitűnő savanyúság a téli hónapokra.
Az uborka szezonban érdemes gondolni a téli napora is. A vegyes savanyúságok egyik összetevője is az uborka. Jó megoldás lehet a vödrös csemegeuborka vagy a dobálós savanyúság is.
Svéd hagymás uborka télire
Hozzávalói – 8 üveg savanyúsághoz
- 4 kg szeletelt uborka,
- 1 kg vékonyra szeletelt hagyma,
- 1 dl só,
- 8 dl cukor,
- 4 dl 10%-os ecet,
- 6 dl víz,
- 25 g mustármag, (ízlés szerint lehet kevesebb vagy el is maradhat),
- ízlés szerint babérlevél,
- 1 mokkáskanál nátrium-benzoát,
- 1 mokkáskanál borkén (ettől marad szép zöld színe a színe).
Elkészítése
- alaposan megtisztítjuk az üvegeket és a tetőket,
- az uborkát alaposan megtisztítjuk és legyaluljuk,
- a hagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk,
- egy nagy edénybe beletesszük az uborkát és hagymát,
- rárakjuk a fűszereket,
- az ecetet és a vizet összekeverjük,
- a levet ráöntjük az uborkára,
- alaposan összekeverjük, hogy mindenhol átjárják a fűszerek,
- üvegekbe rakjuk,
- lezárjuk az üvegeket és mehetnek a kamrába.
Tipp: Ha még pikánsabbra szeretnénk, fokhagymát is tehetünk bele.
Nagyon köszönjük a receptet Fritz Házi Veronikának!
4.1K 43
4.1K 43
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!