Őszibarackos túrótorta receptje

Az őszibarackos túrótorta nagyon jó választás bármilyen alkalomra. Egyszerű recept alapján készül a mutatós és rendkívül finom édesség. Kár lenne kihagyni!

őszibarackos túrótorta egészben

Ajánló, tipp, ötletadó….kedvcsináló 🙂

Őszibarackos túrótorta.
Túrótorta Húsvétra? Miért is ne! 🐰🥕🥚🍰
Az ünnepi asztal dísze lehet ez a mutatós, finom édesség.
Vendégváráshoz is tökéletes.
Jó ❤️-vel ajánlom az elkészítését! 😊 – ajánlotta a figyelmünkbe a szuper receptet Illésné Nagy Mária.

Őszibarackos túrótorta

Hozzávalók: (12 szelethez)

Tésztához:

  • 30 dkg liszt,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 csipet só,
  • 2 tojás,
  • 20 dkg hideg vaj,

Túrós masszához:

  • 1 doboz őszibarack konzerv,
  • 1 kg túró,
  • 8 tojás,
  • 25 dkg cukor,
  • 2 vaníliás cukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 dl tejszín,
  • mazsola ízlés szerint,
  • zsiradék a forma kikenéséhez.

Elkészítése

  • A lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot, sót és a tojásokat a hideg, felkockázott vajdarabokkal együtt egy tálban összegyúrjuk.
  • Cipóvá gömbölyítjük és folpack-kal letakarva, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  • A barackot csepegtessük le és vágjuk szeletekre (ha felezett, lapjában kétfelé).
  • A túróhoz keverjük a tojásokat, cukrot, vaníliáscukrot, lisztet, reszelt citromhéjat.
  • A tejszínt verjük keményre és forgassuk bele a masszába, ízlés szerint mazsolával gazdagíthatjuk.
  • A tésztát tegyük egy zsiradékkal kikent 26 cm-es tortaformába, nyomogassuk bele, úgy hogy az oldalára is 2/3 részig jusson belőle.
  • Egy villával szurkáljuk meg több helyen, rakosgassuk bele a barackszeleteket. Öntsük bele a túrós masszát és tegyük 160 – 170 fokos sütőbe, süssük kb. 70 – 80 percig.
  • Kicsit körben repedezni fog a teteje, de ez semmit nem von le az értékéből! 😉
  • Ha megsült, hagyjuk 20 percig a formában hűlni, csak ezután vegyük le az oldalkarimáját és helyezzük egy tálalóedényre, hűtsük ki teljesen.
  • Tálalás előtt porcukros szórással díszíthetjük.

Tipp: Nagyon finom, ha marad belőle, tegyük hűtőszekrénybe, jól lehűlve még finomabb… 😋

Jó sütögetést, jó készülődést kívánok! 😊

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük