Őszibarackos túrótorta receptje
Az őszibarackos túrótorta nagyon jó választás bármilyen alkalomra. Egyszerű recept alapján készül a mutatós és rendkívül finom édesség. Kár lenne kihagyni!

Ajánló, tipp, ötletadó….kedvcsináló 🙂
Őszibarackos túrótorta.
Túrótorta Húsvétra? Miért is ne! 🐰🥕🥚🍰
Az ünnepi asztal dísze lehet ez a mutatós, finom édesség.
Vendégváráshoz is tökéletes.
Jó ❤️-vel ajánlom az elkészítését! 😊 – ajánlotta a figyelmünkbe a szuper receptet Illésné Nagy Mária.
Őszibarackos túrótorta
Hozzávalók: (12 szelethez)
Tésztához:
- 30 dkg liszt,
- 10 dkg cukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 csipet só,
- 2 tojás,
- 20 dkg hideg vaj,
Túrós masszához:
- 1 doboz őszibarack konzerv,
- 1 kg túró,
- 8 tojás,
- 25 dkg cukor,
- 2 vaníliás cukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- 2 evőkanál liszt,
- 2 dl tejszín,
- mazsola ízlés szerint,
- zsiradék a forma kikenéséhez.
Elkészítése
- A lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot, sót és a tojásokat a hideg, felkockázott vajdarabokkal együtt egy tálban összegyúrjuk.
- Cipóvá gömbölyítjük és folpack-kal letakarva, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
- A barackot csepegtessük le és vágjuk szeletekre (ha felezett, lapjában kétfelé).
- A túróhoz keverjük a tojásokat, cukrot, vaníliáscukrot, lisztet, reszelt citromhéjat.
- A tejszínt verjük keményre és forgassuk bele a masszába, ízlés szerint mazsolával gazdagíthatjuk.
- A tésztát tegyük egy zsiradékkal kikent 26 cm-es tortaformába, nyomogassuk bele, úgy hogy az oldalára is 2/3 részig jusson belőle.
- Egy villával szurkáljuk meg több helyen, rakosgassuk bele a barackszeleteket. Öntsük bele a túrós masszát és tegyük 160 – 170 fokos sütőbe, süssük kb. 70 – 80 percig.
- Kicsit körben repedezni fog a teteje, de ez semmit nem von le az értékéből! 😉
- Ha megsült, hagyjuk 20 percig a formában hűlni, csak ezután vegyük le az oldalkarimáját és helyezzük egy tálalóedényre, hűtsük ki teljesen.
- Tálalás előtt porcukros szórással díszíthetjük.
Tipp: Nagyon finom, ha marad belőle, tegyük hűtőszekrénybe, jól lehűlve még finomabb… 😋
Jó sütögetést, jó készülődést kívánok! 😊
Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!