Túró rudi szelet – sütés nélküli finomság

Magam is kedvelem a sütés nélküli desszerteket. Egyrészt egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, nem mellesleg pedig finomak. A túró rudi szelet, amelynek receptjét az olvasónk most megmutatja igen csak a fogamra való.

túró rudi szelet

Túró Rudi (eredetileg piros pöttyös alufóliába csomagolt) kakaós masszával bevont édeskés-savanykás túrórúd, Magyarország egyik kedvelt saját készítésű túrós desszertje. 1968-ban egy szovjet szabvány módosított változataként kezdték gyártani a Szabolcsi Tejipari Vállalatnál.  Az otthon készülő változatnak a legnagyobb előnye, hogy mesterséges ízfokozóktól és tartósítószerektől mentes desszertet készíthetünk tehéntúró, citrom, vanília, cukor, vaj, csokoládé és némi zselatin felhasználásával.

Túró rudi szelet hozzávalói

A kekszes alaphoz:

  • 50 dkg darált keksz,
  • 3 evőkanál porcukor,
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
  • 2 dl meggylé,
  • 1 dl főzött kávé,
  • 3 dl tej,
  • 1 kávéskanál citromlé,
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor.

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró,
  • 25 dkg mascarpone,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 2 kávéskanál vaníliás cukor,
  • 1 kávéskanál citromlé,
  • 10 g zselatin fix,
  • meggybefőtt.

A csokoládémázhoz:

  • 100 g étcsokoládés bevonó.

Elkészítése

  • a kekszet a tejjel, a meggylével, a kakaóval a cukrokkal, a citromlével elkeverem,
  • formázható állagúvá gyúrom,
  • a túrót elkeverem a cukrokkal, a citromlével és mascarponéval belekeverem a zselatin fixet is,
  • hozzáadom a lecsepegtetett meggyet majd, összekeverem,
  • a túrós keveréket a kekszes masszára egyenletesen terítem,
  • hűtőbe teszem, amíg megszilárdul a csokoládé, majd szeletelem.

Nagyon köszönöm a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Köszönöm a megosztásokat!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük