Savanyú káposztás szűzpecsenye rolád receptje

Ahogy egyre inkább kifelé haladunk a télből, a szervezet tartalékkészletei kezdenek kiürülni és egyre több vitaminra van szükségünk. A savanyú káposzta tele van vitaminnal, ezért különösen ajánlott a fogyasztása, például savanyú káposztás szűzpecsenye rolád formájában, aminek már mutatom is a receptjét.

Savanyúkáposztás szűzpecsenye rolád hozzávalói

“Ízekben gazdag, finom fogást ajánlok figyelmetekbe. Nem bánjátok meg, ha elkészítitek!” – szólt Illésné Nagy Mária ajánlása.

Savanyú káposztás szűzpecsenye rolád hozzávalói (4-6 személyre)

  • 2 közepes méretű szűzpecsenye,
  • 2 evőkanál mustár,
  • fekete erdei sonka (1 vagy 2 tálca),
  • kb. 50 dkg savanyú káposzta,
  • 5 evőkanál olaj,
  • 2 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 dl fehérbor,
  • 5 dl húsleves (kockából is jó),
  • só, bors ízlés szerint,
  • kb. 1 teáskanál étkezési keményítő (lehet, hogy több kell, attól függ, mennyi a visszamaradt pecsenyelé)

Savanyú káposztás szűzpecsenye rolád elkészítése

  • a szűzpecsenyét megtisztítjuk az ínhártyától, hosszában, középen végigvágjuk, kiterítjük,
  • sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát,
  • folpackot terítünk rá és mindkét oldalát megütögetjük, klopfoljuk,
  • 1-1 evőkanál mustárt kenünk rá,
  • a sonkaszeleteket úgy fektetjük rá, hogy kicsit fedjék egymást,
  • a savanyú káposztát kifacsarjuk (én nem mostam át víz alatt…) és ráterítjük a sonkára,
  • jó szorosan feltekerjük és húskötöző zsinórral körbetekerjük, megkötözzük,
  • egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsroládokat erős tűzön körbepirítjuk,
  • belefektetjük egy tepsibe,
  • a pirítás után visszamaradt pecsenyeléhez adjuk a paradicsompürét, elkeverjük, a borral és a húslevessel felöntjük, felforraljuk,
  • az egészet ráöntjük a tepsiben várakozó roládokra, alufóliával letakarjuk,
  • betesszük a 190 fokra előmelegített sütőbe és kb. 25-30 percig sütjük,
  • pár percig alufólia nélkül piríthatjuk a tetejét,
  • kivesszük a sütőből az ízesített pecsenyelevet kiöntjük egy edénybe, a roládokat letakarjuk az alufóliával, pihentetjük,
  • a pecsenyelevet 1 púpozott teáskanál étkezési keményítővel (egy pici vízben keverjük simára) besűrítjük,
  • a pihentetett roládokat felszeleteljük, tányérra helyezzük, kukoricás rizs volt a köret amit pecsenyemártással meglocsoltam.

Jó étvágyat kívánok! 🍽

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

További finom húsételek

  • 595
  •  
  • 7
  •  
  •  
  • 595
  •  
  • 7
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − nyolc =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás